A híres, amerikai mogyoróvajas keksz receptje: 3 hozzávalóból készül
Az amerikaiak népszerű teasüteményét, a mogyoróvajas kekszet nagyon kevés hozzávalóból villámgyorsan elkészítheted.
Ha a házi fagyinál is egyszerűbb hideg desszertre vágysz, próbáld ki a fagyasztott joghurtot, 10 perc munkával, alig valamiből készül. Igaz, a banánt le kell fagyasztani előre, illetve a kész édességnek is pihennie kell pár órát a mélyhűtőben. Érdemes nagy adagban, akár előre elkészíteni, a fagyasztóban sokáig eláll, és bármikor előkaphatod, ha vendégeket vársz, és nincs kedved bekapcsolni a sütőt.
Az alábbi változathoz csak 3 hozzávalóra lesz szükséged: banánra, mogyoróvajra és sűrű görög joghurtra. Ha érett, édes gyümölccsel dolgozol, nem kell mellé cukor, de ha úgy ítéled meg, egy kevés mézzel alakíthatsz az ízeken. A mogyoróvajat érdemes házilag készíteni, sokkal jobban jössz ki belőle, mintha készen vennéd meg. A görög joghurtot azonban ne cseréld másra, ha nem elég sűrű és krémes, nem lesz jó fagyasztva az állaga.
A banánt előző este készítsük elő, hámozzuk meg, vágjuk darabokra. Tegyük egy simítózáras zacskóba, majd a fagyasztóba.
Másnap a fagyasztott banánt, a görög joghurtot és a mogyoróvajat tegyük aprítógépbe. Turmixoljuk az egészet össze, míg krémes, egynemű nem lesz.
Kóstoljuk meg, a banán édességének függvényében adhatunk hozzá egy kevés mézet. (Nálam nem volt rá szükség.)
Tegyük a fagyasztott joghurtot egy légmentesen zárható dobozba, majd a fagyasztóba 3-4 órára, míg jobban megszilárdul.
Fotó: Sági Zsófia/Sóbors
@sobors.hu