Villámgyors mogyoróvajas fudge – Szétolvad a szádban, olyan krémes

mogyoróvaj fudge cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Elronthatatlan és gyorsan összeállítható édesség a fudge, amely mogyoróvajjal dúsítva még az energiaszintedet is feldobja.

Nemcsak gyorsan készül, de sokáig eláll a fudge, sütni sem kell, szóval mindig minden körülmény között tökéletes választás. Ha beleharapsz, szétomlik a szádban, csak tudd abbahagyni. Nagyon sokféle ízben elkészítheted, ez a fehér csokis-pisztáciás változat egészen különleges, a krémességét pedig a sűrített tejnek köszönheti.

A mogyoróvaj nagy kedvencem, mert nemcsak krémes, egyszerre édes és sós, hanem elképesztő energiát ad. Így tudod elkészíteni házilag, ha nem szeretnél bele felesleges cukrot és egyéb adalékanyagokat. Ebben a receptben a cukorral együtt tényleg durván felpörget, de igyekezz mértékkel fogyasztani. 

Mogyoróvajas fudge

mogyoróvaj fudge recept

Hozzávalók 25 darabhoz

  • 400 gramm cukor
  • 130 milliliter tej
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 150 gramm mogyoróvaj
Recept idők

Elkészítés:

Egy 20x20-as tepsit vékonyan vajazzunk ki, majd tegyük félre. 

Egy serpenyőben keverjük össze a cukrot és a tejet. Közepes lángon kevergetve forraljuk fel. Hagyjuk forrni 2,5 percig, de időnként keverjük meg, hogy oda ne kapjon. Vegyük le a tűzről, és keverjük csomómentesre a mogyoróvajjal és a vaníliakivonattal. Öntsük bele a tepsibe, hagyjuk teljesen kihűlni, mielőtt szeleteljük.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük