
Csokoládéba mártott mogyoróvajas golyók: sütés nélküli nassolnivaló
Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

Omlós, kevert tésztás epertorta: joghurttól légies és puha
Ropogós

Yerba mate, Dél-Amerika aranya: a kávé és a tea ereje egy bögrében

Virslis-majonézes tésztasaláta: krémes, laktató és villámgyorsan kész

Varázslatos citromos pite: turmixgépben készül a krémes töltelék

Rántott csirke még sosem volt ilyen extra: különleges panír borítja

Mennyei málnás receptválogatás: a 6 legfinomabbat mutatjuk
Jópofa, különleges és végtelenül egyszerű vendégváró, amivel garantáltan meg tudjuk lepni a rokonokat, barátokat. Az már csak ráadás, hogy még a sütőt sem kell bekapcsolni hozzá.
Ezek az ötletes kis mogyoróvajas golyók pontosan úgy néznek ki, mint a gesztenyék, úgyhogy meglepetést fognak okozni, amikor beleharapva az édes, mogyorós, vaníliás ízek köszönnek majd vissza. Nekem nagyon tetszett ez a kis trükk benne, de természetesen be lehet burkolni csokival az egész golyót is, ha ahhoz van kedvünk.
Annyi időt kell csak a tűzhely mellett töltenünk, amíg felolvasztjuk a csokoládét, de az sem fog 10 percnél tovább tartani. Ez a recept elronthatatlan, hacsak a csokit nem égetjük oda, nincs benne olyan lépés, ami gondot okozhatna.
Jó minőségű alapanyagok
Mogyoróvajból mindenképp cukrozatlant és krémeset használjunk, készítsük el házilag, ha van rá időnk. A csokoládéból és a vajból is jobb minőségűt válasszunk, a margarint pedig teljes mértékben mellőzzük a hozzávalók listájából. Ha így teszünk, akkor egészen biztosak lehetünk a sikerben.
Csokoládéba mártott mogyoróvajas golyó

Hozzávalók 40 adaghoz
- 1.5 bögre natúr mogyoróvaj
- 0.5 bögre puha vaj
- 450 gramm porcukor
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 1.5 bögre csokicsipsz (250 g)
- ízlés szerint zsiradék (csokiolvasztáshoz)
Elkészítés:
Amíg hűlnek, olvasszuk meg vízgőz felett a csokoládét egy kis zsiradék hozzáadásával (vaj vagy növényi zsiradék).
Szúrjunk fogpiszkálót a golyókba, majd forgassuk meg őket a csokoládéban úgy, hogy a tetejüket ne érje a csoki. Így úgy fognak kinézni, mint a gesztenyék. Tegyük őket sütőpapírral bélelt tálcára, majd a hűtőbe, ha megszilárdult rajtuk a csoki, tálaljuk.
Fotó: Getty Images