Roppanós virslis tekercsek leveles tésztából: ennél gyorsabb vendégváró nincs is
Annyi mindent lehet készíteni az egyszerű, bolti leveles tésztából! A virslis tekercsek mindig kapósak.
Imádom a leveles tésztát, mindig tartok belőle kéznél, hisz gyorsan össze lehet dobni belőle valamilyen villám-harapnivalót, melyek lehetnek édesek vagy sósak. Utóbbiak közül a virslivel töltött a kedvencem, szuper vendégváró, mely még a csomagolást is jól tűri, ezért iskolába, munkahelyre vagy piknikre is bátran el lehet vinni.
A virsli mellé nem kötelező mást tenni, de ha dúsítanád valamivel, akkor próbáld ki reszelt sajttal vagy mustárral, melyektől még sokkal finomabb lesz a táska. A batyu bármilyen méretben készülhet, lehet óriási vagy picike, ahogy neked tetszik. A csomagok tetejét szórd meg fekete szezámmaggal, úgy sokkal mutatósabb a finomság.
A leveles tésztát enyhén lisztezett felületen nyújtsuk ki, majd hosszában vágjuk félbe, majd a feleket vágjuk négy darabra (ha nagyobb táskákat csinálunk, akkor nem kell ennyi darabra vágni a tésztát).
A virsliket vágjuk fel, igazítsuk a tészta méretéhez.
Fogjunk egy darab tésztát, kenjük meg ízlés szerint mustárral, helyezzük rá a virslit az egyik felére. A tészta üres oldalát hajtsuk rá, villa segítségével rögzítsük a széleket.
A leveles tésztás csomagokat sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tepsire, a tészta tetejét kenjük meg felvert tojással, szórjunk rá fekete szezámmagot. Toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, 15-20 perc alatt süssük szép aranybarnára.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors
@sobors.hu