Selymes, főzött narancskrém: egy sima pirítóst is megkoronáz

10
Nyomtatás
narancskrém2
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Gyorsan, egyszerűen készül az egyszerre édes és fanyar kence, mindenféle péksütit feldob, de magában is kanalazhatod.

Ha szereted a klasszikus citromkrémet, avagy a lemon curdöt, akkor a narancsos változatot is imádni fogod, a gyümölcsből készült finomság színt hoz a szürke téli napokba.

Az elkészítése nagyon egyszerű, de fontos, hogy biogyümölccsel dolgozz, hiszen a héjára is szükséged lesz. A curdöt tojás sűríti és krémesíti: hogy ne csapódjon ki, folyamatos kevergetés mellett, alacsony lángon főzd a hozzávalókat.

A kész narancskrém a hűtőben 2 hétig eláll: kanalazhatod önmagában, kenheted palacsintára, piskótára, de egy sima pirítóst is feldob.

Narancskrém

narancskrém

Hozzávalók 5 decihez

  • 4 darab bionarancs héja
  • 300 g cukor
  • 1 csipet
  • 120 ml narancslé
  • 120 g vaj (puha)
  • 5 db tojássárgája
Recept idők

Elkészítés:

A narancsokat mossuk meg, reszeljük le a héjukat. Vigyázzunk, hogy minél kevesebb fehér, kesernyés részt reszeljünk le. 

A héjat keverjük össze a cukorral és egy csipet sóval. 

Tegyük a narancsos cukrot, a narancslevet, a vajat és a tojássárgáját egy kis lábasba. Kezdjük el alacsony lángon melegíteni. Ahogy a vaj elkezd olvadni, kezdjük el keverni, míg el nem vegyülnek a hozzávalók. Folyamatos kevergetés mellett melegítsük forrásig a keveréket, majd vegyük a legkisebbre a lángot. Folyamatos kevergetés mellett még 6-8 percig főzzük, míg besűrűsödik, befogja egy kanál hátulját. Ahogy hűl, még sűrűsödni fog.

Ha szükséges, átszűrhetjük szitán. Szobahőmérsékleten hagyjuk hűlni, majd tegyük a hűtőbe minimum 4 órára.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon