Lágy tésztájú, puha narancskenyér – Kellemes illata az egész házat belengi

narancsoskenyér3cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az egyik leggyorsabb sütirecept, amit ismerek. A narancsos kenyér elkészítéséhez a legjobb édes, érett narancsot használni, a gyümölcs nem csak a desszert ízében köszön vissza, a tészta színe is különleges lesz tőle.

Hogy miért is olyan egyszerű ez a recept? Szinte alig kell hozzá valami, a tészta különleges narancsos alapját pedig turmixgép segítségével készítjük el. A gyümölcsös kenyér lelke a narancs, ha tudunk, mag nélkülivel dolgozzunk, de ha ilyet nem sikerül beszerezni, a magokat távolítsuk el. A narancs héjával is hasonlóképpen járjunk el, csak a gyümölcs húsát és levét használjuk fel.

A különleges desszert citrommal is elkészíthető, vagy akár vegyesen. A tésztája lágy, illatos, édes-fanyar íze teszi különlegessé, a délutáni tea mellé remekül illik.

Narancsos kenyér

narancsoskenyérct

Hozzávalók 6 személyre

  • 2 darab narancs
  • 3 darab tojás
  • 70 milliliter olaj
  • 100 gramm cukor
  • 250 gramm liszt
  • vaj - a forma kikenéséhez
Recept idők

Elkészítés:

Tegyük a turmixgépbe a 3 darab tojást, olajat, cukrot, a meghámozott narancsot, miután selymes állagúra turmixoltuk, öntsük egy tálba, majd a lisztet óvatosan keverjük bele a narancsos keverékbe. A lágy nokedliállagú tésztát kivajazott kenyérformába öntjük, légkeveréses sütőben, 180 fokon 30-40 perc alatt készre sütjük.

Tálalásnál friss naranccsal díszíthetjük. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük