Álompuha cseresznyés süti kevert tésztából - Könnyű nyári édesség nagyon kevés munkával
A roppanós cseresznyéből nagyon puha és rendkívül könnyen elkészíthető kevert sütit is összeállíthatsz.
A puha, joghurtos tésztát citrusos máz borítja, isteni finom ez az egyszerű sütemény, és alig van vele munka. Az olajnak köszönhetően lesz szaftos és napokig puha a tészta, de ha valamiért ódzkodnál tőle, egy részét vajra is lecserélheted. Ugyanilyen fontos hozzávaló a görög joghurt is, amely szintén az omlós sütihez járul hozzá.
A narancs a tésztában és a mázban is érezteti magát, előbbibe a héja, utóbbiba a leve kerül, ezért fontos, hogy kezeletlen gyümölccsel dolgozz. Ha szeretnéd, citrommal is kipróbálhatod a sütit, azzal is isteni lesz.
Torformában, de kenyérsütő formában is készülhet a sütemény, utóbbiban picivel több időre lesz szüksége.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Vajazzunk ki egy 23 centis torta- vagy piteformát.
Egy tálba szitáljuk bele a lisztet, majd adjuk hozzá a cukrot, sütőport és a narancshéjat.
Egy másik tálban keverjük össze a tojást, a vaníliakivonatot és a joghurtot. Keverjük bele a száraz hozzávalókat is. Fokozatosan adjuk hozzá az olajat, keverjük csomómentesre a masszát. Öntsük a tésztát a formába, majd toljuk a sütőbe 35-45 percre, tűpróbával ellenőrizzük. Hagyjuk teljesen kihűlni.
A mázhoz keverjük össze a porcukrot és a narancslevet, akkor jó, amikor kenhető az állaga, de nem túl folyós.
Öntsük a mázat a süti tetejére, egyengessük el rajta.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu