
Selymes görög joghurt házilag – Finomabb, mintha készen vennéd

Mostanában szinte csak görög joghurtot vásárolok, nemcsak a kellemesebb íze, hanem a sokrétűbb felhasználhatósága miatt is.
A görög joghurt nagyon különleges tejtermék. Már az elkészítési módja is különbözik a hagyományostól, erről ebben a cikkben írtam részletesebben. Emiatt sokkal krémesebb, bársonyosabb állagú, ráadásul több fehérjét is tartalmaz.
A görög joghurt rengeteg receptben működik, például tzatzikihez, valamint kiváltja a majonéz krémességét, így salátákhoz, például ehhez a tonhalsalátához is tökéletes. Az édesszájúak süthetnek vele amerikai palacsintát, sajttortát és egyéb édességet is. Szerencsére házilag is nagyon egyszerű elkészíteni.
Házi görög joghurt

Hozzávalók 5 decihez
- 500 millilter joghurt (natúr)
- ízlés szerint dió
- ízlés szerint méz
Elkészítés:
A joghurtkészítéshez szükségünk lesz egy pamutszövetre, például egy tiszta textilpelenkára. Tegyük a ruhát egy tál fölé, öntsük rá a joghurtot, majd kössük össze. A textilt függesszük fel a mosogató fölé úgy, hogy a felesleges víz bele tudjon csepegni. 2-3 óra után nyissuk ki a ruhát, vegyük ki a joghurtot, tegyük egy tálba és ízlés szerint mézzel és apróra vágott dióval tálaljuk. Minél tovább hagyjuk a joghurtot csöpögni, annál sűrűbb, krémesebb lesz.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!