
Narancsos trüffelgolyó pillanatok alatt: mutatós, isteni desszert

Cikkek


Eredeti répatorta recept: a legjobb dolog, ami történhet veled és a répával

Brokkolis partifalatok tele fehérjével: egészséges nasi vagy könnyű vacsi
Ropogós

Édesburgonyás curry csicseriborsóval: mogyoró roppan benne

Egyszerű répás-gyömbéres salátaöntet: bármilyen zöldséget feldob

Maradékmentő pirított rizssaláta: tápláló vacsora 20 perc alatt

Csokoládéba mártott, mogyoróvajas keksz: liszt- és cukormentes recept

Krémes, tejszínes-brokkolis csirkemell: isteni ebéd fél órán belül
Rengetegféleképpen variálhatod az alapreceptet, készülhet gyümölcsösen, alkoholosan, de akár másfajta csokiból is.
A trüffelgolyó a csokirajongók álma, hiszen a mutatós édesség szinte színtiszta csokoládéból áll egy kevés vajjal és tejszínnel kiegészítve. Ebben a receptben annyit változtattunk a klasszikus verzión, hogy tejszín helyett naracslé került bele, illetve egy kevés narancshéj gondoskodik még a citrusos ízről és illatról.
A desszertet akár vegán változatban is elkészítheted, ha a vajat kókuszolajra cseréled. Nem csak ezen a pontján változtathatsz a receptnek: az étcsokoládé helyett használhatsz tej- vagy fehér csokit, igaz, utóbbi kettő mellé nem lesz szükség plusz porcukorra.
A kész trüffelgolyót nem csak kakaóporba forgathatod, kókuszreszelébe vagy darált dióba, mandulába hempergetve még mutatósabb lesz.
Narancsos trüffelgolyó

Hozzávalók 35 darabhoz
- 200 gramm étcsokoládé (70%-os)
- 60 gramm vaj
- 60 milliliter narancslé
- 1 tk narancshéj
- 4 ek porcukor
- 2 ek kakaópor (+ forgatáshoz)
Elkészítés:
A csokit törjük vagy vágjuk kisebb darabokra, vízgőz felett olvasszuk fel.
Amikor elolvadt, vegyük le a tűzről, keverjük bele a vajat.
Adjuk hozzá a narancslevet, a narancshéjat, a porcukrot és a kakaóport, keverjük csomómentesre, egyneműre a masszát.
Tegyük a hűtőbe kb. 20-30 percre, akkor jó, amikor még nem túl kemény, de nem is ragacsos, tökéletesen formázható.
Készítsünk kisebb méretű golyókat a masszából, a darabszám a mérettől függ, majd forgassuk őket kakaóporba. Ha ragad a kezünk, érdemes azt is picit leszórni kakaóporral, hogy ne olvassza meg a masszát.
Légmentesen zárható dobozban tároljuk.
Fotó: Getty Images