Az amerikai sajttorta német változata – Rengeteg túró van benne

Nyomtatás
német sajttorta cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A sajttortarajongóknak kötelező kipróbálniuk a német változatot, amelyben keksz helyett vajas tészta a sütemény alapja.

A német sajttorta nemcsak abban különbözik az amerikai változattól, hogy az alapja vajas tészta, hanem abban is, hogy nem krémsajtból, hanem túróból készül. A kekszes alappal ellentétben a vajas tésztát együtt kell sütni a süteménnyel. 

Imádom a túrós sütiket, így nem kérdés, hogy ez a recept is előkelő helyet foglal el a ranglistán. Egyszerűen összeállítható, csak meg kell várni, hogy kihűljön, és máris ehetjük. 

Német sajttorta

német sajttorta recept

Hozzávalók 6 adaghoz

Alap

  • 200 gramm liszt
  • 120 gramm vaj
  • 60 gramm cukor
  • 1 darab tojás
  • 1 kávéskanál citromhéj (reszelt)
  • 1 teáskanál sütőpor

Töltelék

  • 750 gramm túró
  • 3 darab tojás
  • 180 gramm cukor
  • 40 gramm burgonyakeményítő
  • 250 milliliter tej
Recept idők

Elkészítés:

Először készítsük el a sütemény alapját. A puha vajat és a cukrot keverjük össze egy tálban, adjuk hozzá a tojást, a lisztet és a sütőport, majd a citromhéjat is. Keverjük 10 percig, amíg egynemű tésztát nem kapunk, takarjuk le, hagyjuk fél órát pihenni a hűtőben. 

Amíg az alap pihen, készítsük el a tölteléket. A tojások sárgáját és fehérjét válasszuk szét, a fehérjét verjük habbá. Egy másik tálba tegyük bele a tojások sárgáit, a cukrot, a burgonyakeményítőt, a túrót, a tejet, keverjük egyneművé. Óvatosan forgassuk bele a tojásfehérjehabot.

Melegítsük elő a sütőt 175 fokra.

Vegyük ki a tésztát, majd nyújtsuk ki körülbelül 24 centiméteres átmérőjű körré. Egyengessük bele egy kapcsos tortaformába úgy, hogy kicsit a falára is jusson a széleiből. Öntsük bele a krémet.

Süssük 70 percig. Amikor kész, kapcsoljuk ki a sütőt, nyissuk ki félig az ajtaját, hagyjuk bent kihűlni. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon