
10 perces paradicsomos spagetti kakukkfűvel és parmezánnal

Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

10 mesés citromos desszert egy csokorba gyűjtve: ezek a kedvenceink
Ropogós

Egyserpenyős pirult krumpli: sült paprika színesíti

Fantasztikus málnás muffin: vajtól lesz omlós és isteni

Pofonegyszerű, nagyon sajtos zöldborsótócsni: alig valamiből készül

Krémes eperleves bodzával: jó hidegen kínáld

Villámgyors csirkés pad thai házilag: vacsorára is belefér
Csupán néhány alapanyagra van szükségünk, hogy pazar lakomával lepjük meg magunkat és szeretteinket.
Mi tagadás, rajongok az egyszerű, gyorsan elkészíthető fogásokért, persze azért nem mindegy, mi kerül a tányérra. Legyen gusztusos és látványos, és bár az ízek a legfontosabbak, a tálaláson is sok múlik. Bármilyen egyszerű is legyen a recept, fontos a kiváló minőség és frissesség.
Kis hazánk konyhája tele van laktató, könnyedén elkészíthető ételekkel, gondoljunk csak a krumplis tésztára vagy a paprikás krumplira, de gyakran kerül olasz fogás is a magyar asztalra. A tésztaételek verhetetlenek, de csak akkor, ha nem nehezek a gyomornak, nem zsírosak.
Ha épp nem hagyományos magyar recepten ügyködöm, szeretek valami egyszerű, mégis különleges ételt készíteni. Ez a paradicsomos tészta pont ilyen. Friss koktél- vagy datolyaparadicsom kerül a serpenyőbe, fűszeres vaj és tészta. Mivel az én családom sajtfüggő, mi bőségesen megszórjuk vele. Ez a szerethető recept 10 percen belül a tányérra kerül.
Olasz paradicsomos tészta

Hozzávalók 4 személyre
- 250 gramm tészta
- 500 gramm Koktél- vagy datolyaparadicsom
- ízlés szerint parmezán (tetejére)
- 50 gramm vaj
- 2 gerezd fokhagyma (apróra vágva)
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 1 csipetnyi kakukkfű
- tálaláshoz petrezselyem vagy bazsalikom
Elkészítés:
A tésztát sós, lobogó vízben készre főzzük.
Amíg a tészta készül, egy másik serpenyőben megolvasztjuk a vajat. Amint a vaj kap egy kis színt, belekerül az apróra vágott fokhagyma is a serpenyőbe, majd 1 perc múlva a félbevágott paradicsomokat is beletesszük. Fűszerezzük sóval, borssal, kakukkfűvel, olyan négy percig közepes lángon kevergetjük, mozgatjuk a paradicsomot, majd levesszük a tűzhelyről.
A kész tészta főzővízéből félreteszünk 1-2 kanállal, jól jön még később.
Fogjuk a kész tésztát és a paradicsomos ragut, összekeverjük, és hogy kissé krémesebb, szószosabb legyen, a főzővízből adagolunk egy keveset a tésztás keverékbe.
Parmezánnal és petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Fotó: Getty Images