Tartalmas, olaszos csirkepörkölt bazsalikommal - Gnocchival tálalva a legfinomabb
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A hagyományos, szaftos csirkepörkölt friss bazsalikommal fűszerezve új értelmet nyer.
Nem főbenjáró bűn a régi, nagy klasszikus recepteket újraálmodni. Még az egyszerű csirkepörkölt ízvilágát is más irányba lehet vinni, nem a megszokott módon fűszerezni, de még a tálalásnál is érdemes meglepetést okozni.
Én már folyamodtam ilyen megoldáshoz. Reggel kivettem a húst a fagyasztóból, gondoltam, estére lesz belőle valami finom, egyszerű vacsora. A bevásárlást aznap elhalasztottam, az elképzelésem szerint hagyományos csirkepörkölt lett volna combfiléből. Csakhogy a tészta, paradicsom, paprika elfogyott, és már nem volt kedvem lemenni a boltba, úgyhogy elkezdtem azon gondolkozni, mivel tegyem különlegessé. A konyhámban egy cserépben ott növekszik a bazsalikom, úgyhogy lenyisszantottam a levelekből és felhasználtam őket, tészta helyett pedig gnocchit készítettem. Egyszerű megoldás, pici változtatás, a végeredmény mégis különlegesre sikerült.
Olaszos csirkepörkölt gnocchival
Hozzávalók 4 személyre
Pörkölt:
- 70 dekagramm csirkecombfilé
- 3 fej hagyma
- ízlés szerint só és bors
- 6 levél bazsalikom
- 2 evőkanál pirospaprika
- olaj kevés
- 200 milliliter víz
- 250 gramm gnocchi
Tálalás:
- ízlés szerint bazsalikom
- ízlés szerint tejföl
Elkészítés:
A csirkecombfiléket vágjuk közepes méretű kockákra.
A finomra vágott hagymát kevés olajunk pirítsuk üvegesre, utána szórjuk rá a pirospaprikát, keverjük el a hagymával, végül a húskockákat is forgassuk össze a fazék tartalmával. A húst keverjük össze a fűszerekkel (só és bors), majd 15 perc után öntsük rá a vizet, főzzük puhára 35-45 perc alatt, kevergessük gyakran. A főzés utolsó 3 percében a feldarabolt bazsalikomot is keverjük a pörkölthöz.
A boltban vásárolt gnocchit főzzük ki a csomagoláson írtak szerint, vagy készülhet házilag a krumplis galuska.
A gnocchit bőségesen locsoljuk meg a pörkölttel, a tetejére friss bazsalikom vagy tejföl is kerülhet.
Fotó: Getty Images