
Krémes töltött tojás őszi változatban: gombás-sajtos töltelék dúsítja

A gusztusos finomság fűszeres, gombás tölteléket kap, mely a sajtkrémtől krémes, lágy textúrájú.
A töltött tojás rengeteg izgalmas variációban készülhet, ennek ellenére sokan csak ünnepnapokon kínálják. Pedig hétköznap este vacsorára is tökéletes, ha magában nem elég, pirítóst is tálalhatsz mellé.
Minden évszaknak megvan a maga szépsége, ízletes alapanyaga, melyeket érdemes változatosan elkészíteni. Az ősz kedvencei közé tartozik a fehérjedús gomba is, mely tényleg nagyon sokoldalúan használható a konyhában. Érdemes fűszerekkel lepirítani, majd sajtkrémmel és majonézzel lágyítani. Ha szeretnéd, teljesen pürésítheted, így kapsz egy fenséges kencét, mely szendvicsalapanyagnak is tökéletes. Darabosan tölteléknek is használhatod, az alábbi változat kihagyhatatlan.
A töltött tojás kiváló előétel, kínálhatsz mellé salátát, de hétvégi sült hús mellé is remek kísérő lehet.
Őszi töltött tojás

Hozzávalók 16 darabhoz
- 8 darab tojás
- 2 fej vöröshagyma
- 500 g gomba
- kevés olaj
- só és bors ízlés szerint
- 0.5 teáskanál kakukkfű
- 1 evőkanál majonéz
- 2 evőkanál natúr sajtkrém
- 0.5 csokor petrezselyem
Elkészítés:
A tojásokat forrásban lévő vízben 8-12 perc alatt főzzük meg.
A megtisztított hagymát és gombát vágjuk finomra.
Egy kevés olajat forrósítsunk egy magas falú serpenyőben, dobjuk rá a hagymát, és dinszteljük üvegesre. Amikor a hagyma összeesett, a gombát is keverjük hozzá.
A gombákat fűszerezzük sóval, borssal és kakukkfűvel.
A gomba akkor van kész, ha a kiengedett folyadék teljesen elfő alóla.
A kihűlt tojásokat pucoljuk meg, és vágjuk félbe.
A tojássárgáját kanál segítségével távolítsuk el, és helyezzük keverőtálba.
A tojássárgáját villával törjük össze, majd keverjük hozzá a serpenyőben pirult gombát, majonézt és a natúr sajtkrémet.
A tölteléket adagoljuk a tojásfehérjébe, ha szeretnénk, finomra vágott petrezselyemmel szórjuk meg a töltött tojást.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!