Krémes töltött tojás őszi változatban: gombás-sajtos töltelék dúsítja

ttcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A gusztusos finomság fűszeres, gombás tölteléket kap, mely a sajtkrémtől krémes, lágy textúrájú.

A töltött tojás rengeteg izgalmas variációban készülhet, ennek ellenére sokan csak ünnepnapokon kínálják. Pedig hétköznap este vacsorára is tökéletes, ha magában nem elég, pirítóst is tálalhatsz mellé.

Minden évszaknak megvan a maga szépsége, ízletes alapanyaga, melyeket érdemes változatosan elkészíteni. Az ősz kedvencei közé tartozik a fehérjedús gomba is, mely tényleg nagyon sokoldalúan használható a konyhában. Érdemes fűszerekkel lepirítani, majd sajtkrémmel és majonézzel lágyítani. Ha szeretnéd, teljesen pürésítheted, így kapsz egy fenséges kencét, mely szendvicsalapanyagnak is tökéletes. Darabosan tölteléknek is használhatod, az alábbi változat kihagyhatatlan. 

A töltött tojás kiváló előétel, kínálhatsz mellé salátát, de hétvégi sült hús mellé is remek kísérő lehet.  

Őszi töltött tojás

ttct

Hozzávalók 16 darabhoz

  • 8 darab tojás
  • 2 fej vöröshagyma
  • 500 g gomba
  • kevés olaj
  • só és bors ízlés szerint
  • 0.5 teáskanál kakukkfű
  • 1 evőkanál majonéz
  • 2 evőkanál natúr sajtkrém
  • 0.5 csokor petrezselyem
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat forrásban lévő vízben 8-12 perc alatt főzzük meg.

A megtisztított hagymát és gombát vágjuk finomra.

Egy kevés olajat forrósítsunk egy magas falú serpenyőben, dobjuk rá a hagymát, és dinszteljük üvegesre. Amikor a hagyma összeesett, a gombát is keverjük hozzá.

A gombákat fűszerezzük sóval, borssal és kakukkfűvel.

A gomba akkor van kész, ha a kiengedett folyadék teljesen elfő alóla.

A kihűlt tojásokat pucoljuk meg, és vágjuk félbe.

A tojássárgáját kanál segítségével távolítsuk el, és helyezzük keverőtálba.

A tojássárgáját villával törjük össze, majd keverjük hozzá a serpenyőben pirult gombát, majonézt és a natúr sajtkrémet.

A tölteléket adagoljuk a tojásfehérjébe, ha szeretnénk, finomra vágott petrezselyemmel szórjuk meg a töltött tojást. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük