
Őszibarackkal és mézzel sült csirkemell - Ezekkel a fűszerekkel lesz a legfinomabb
Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

Omlós, kevert tésztás epertorta: joghurttól légies és puha
Ropogós

Krémes aioli, azaz fokhagymaszósz: tojás nélkül is mennyei

Csodaszép epres, joghurtkrémes süti: puha piskóta az alapja

Egészben sült csirke rozmaringgal: a citromos pác a titka

Isteni csokis keksz New York-i recept szerint: kívül ropog, belül omlik

5 hely, ahova érdemes beülni: Budapest legjobb burgerezőit mutatjuk
Sokféle süteményreceptet gyűjtöttem, amelyhez a nagy kedvencemet, az őszibarackot használtam fel. Ez a gyümölcs annyira feldob minden édességet, hogy legszívesebben minden nap sütnék belőle valamit. Szerencsére nem csak sütikbe használható.
Az őszibarack is olyan gyümölcs, amelyik nem csak süteménybe, hanem sós ételek mellé is tökéletes. Tökéletes ízkombináció például sajttal, érdemes kipróbálni szendvicsre téve. Paradicsomos salátába is tehetjük vékonyra szeletelve.
A sima csirkemellet is feldobja, remekül illik a sós ízéhez, és sokkal szaftosabbá is teszi. Igazából nincs is vele sokkal több munka, hamar elkészül, így munka után vacsorára is elkészíthető. Fűszerezzük jó sok zöldfűszerrel - én rozmaringot használtam - ami kihozza a barack ízét.
Őszibarackos csirkemell

Hozzávalók 4 adaghoz
- 4 darab csirkemell filé
- 4 darab őszibarack
- 3 evőkanál méz
- 1 evőkanál almaecet
- 2 teáskanál mustár
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint rozmaring
- 10 darab koktélparadicsom
- 1 fej hagyma
- 2 evőkanál olívaolaj (vagy vaj)
Elkészítés:
Az őszibarackot magozzuk ki, és vágjuk szép egyforma gerezdekre. A koktélparadicsomokat is mossuk meg. A csirkemellet fűszerezzük ízlés szerint sóval, borssal és rozmaringgal, egy kis olívaolajon vagy vajon pirítsuk meg mindkét oldalát. Takarjuk le egy fóliával, hogy ne hűljön ki.
A serpenyőben dinszteljük meg a hagymát, adjuk hozzá az almaecetet és a mustárt és az őszibarackot, és várjunk amíg az őszibarack kicsit megpuhul. A végén adjunk hozzá egy kis mézet is. Tegyük vissza a csirkéket, forgassuk meg a szaftban.
Fotó: Getty Images