Őszibarackkal és mézzel sült csirkemell - Ezekkel a fűszerekkel lesz a legfinomabb

Legolvasottabb cikkek
Ez is érdekelhet
Friss és ropogós

Sokféle süteményreceptet gyűjtöttem, amelyhez a nagy kedvencemet, az őszibarackot használtam fel. Ez a gyümölcs annyira feldob minden édességet, hogy legszívesebben minden nap sütnék belőle valamit. Szerencsére nem csak sütikbe használható.

Az őszibarack is olyan gyümölcs, amelyik nem csak süteménybe, hanem sós ételek mellé is tökéletes. Tökéletes ízkombináció például sajttal, érdemes kipróbálni szendvicsre téve. Paradicsomos salátába is tehetjük vékonyra szeletelve. 

A sima csirkemellet is feldobja, remekül illik a sós ízéhez, és sokkal szaftosabbá is teszi. Igazából nincs is vele sokkal több munka,  hamar elkészül, így munka után vacsorára is elkészíthető. Fűszerezzük jó sok zöldfűszerrel - én rozmaringot használtam - ami kihozza a barack ízét. 

Őszibarackos csirkemell

őszibarackos csirkemell recept

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 4 darab csirkemell filé
  • 4 darab őszibarack
  • 3 evőkanál méz
  • 1 evőkanál almaecet
  • 2 teáskanál mustár
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
  • ízlés szerint rozmaring
  • 10 darab koktélparadicsom
  • 1 fej hagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj (vagy vaj)
Recept idők

Elkészítés:

Az őszibarackot magozzuk ki, és vágjuk szép egyforma gerezdekre. A koktélparadicsomokat is mossuk meg. A csirkemellet fűszerezzük ízlés szerint sóval, borssal és rozmaringgal, egy kis olívaolajon vagy vajon pirítsuk meg mindkét oldalát. Takarjuk le egy fóliával, hogy ne hűljön ki.

A serpenyőben dinszteljük meg a hagymát, adjuk hozzá az almaecetet és a mustárt és az őszibarackot, és várjunk amíg az őszibarack kicsit megpuhul. A végén adjunk hozzá egy kis mézet is. Tegyük vissza a csirkéket, forgassuk meg a szaftban.

Fotó: Getty Images 

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük