Krémes mártogatós paprikával és rengeteg sajttal: kenyérre is kenheted

5
Nyomtatás
mártogatós
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ha nassolnál valamit az esti film mellé, ne csoki után nyúlj, kínálj zöldséghasábokat, hidd el, ugyanolyan gyorsan el fognak fogyni, ha ezzel a sajtkrémmel tálalod őket.

Mennyei szendvicskrémként és ízletes mártogatósként is megállja a helyét az alábbi recept, sajtimádóknak kötelező elkészíteniük. Az alap natúr krémsajt, amelybe rengeteg cheddar, apróra vágott kaliforniai paprika, majonéz, joghurt és fűszerek kerülnek. Mivel a sajtoktól viszonylag tömény lesz a krém, ha szeretnéd, emeld meg a joghurt mennyiségét, azzal lágyíts az ízeken, de tejfölt is használhatsz.

A sajtnak jól áll a chili, én enyhén csípősre készítettem a krémet, de ki is hagyhatod belőle, ha a gyerekek uzsonnásdobozába kerülne a kence. Nem csak kenyérre kenve tökéletes, zöldséghasábokkal, de valamilyen sós keksz, kréker vagy tortillachips mellé is kínálhatod.

Paprikás sajtkrém

mártogatós2

Hozzávalók 6 adaghoz

  • 250 gramm cheddar sajt
  • 180 gramm krémsajt
  • 1 közepes darab kaliforniai paprika
  • 2 evőkanál majonéz
  • 0.5 teáskanál fokhagymapor
  • 0.5 teáskanál chilipehely
  • 2 evőkanál natúr joghurt
  • ízlés szerint bors
Recept idők

Elkészítés:

A sajtot reszeljük le. A paprikát mossuk meg, vágjuk egészen vékony csíkokra, majd kockázzuk össze.

Tegyük a hozzávalókat egy tálba, majd robotgép segítségével alaposan keverjük őket össze. Ízlés szerint borsozzuk, illetve joghurttal is lehet még rajta lágyítani.

Zöldséghasábok, tortillachips mellé kínáljuk, de szendvicskrémként is tökéletes.

Fotó: Sági Zsófia/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon