Villámgyors bundázott csirkecombok paradicsomos mártogatóssal: az olvadt sajt koronázza meg
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Vajpuha csirkemell tejfölös szószban: szaftos és omlós lesz a hús
Ropogós
Selymes, kávés vajkrémmel töltött macaron: gasztroajándéknak is szuper
Sűrű, zamatos sültkelbimbó-krémleves: tejszíntől selymes
Krémes sós karamell házilag: csupán 4 hozzávalóból készül
Isteni, tartalmas túrós rakott tészta: sok sajt pirul a tetején
Fenséges kelt tésztás sütemények: ezekre megéri rászánni az időt
Nagyon régen nem vettem már csirkealsócombot, vagy más néven dobverőt. Pedig gyerekkoromban imádtam, hogy a csirkének ezt a részét meg tudtam markolni, úgy harapni.
A csirkecombok beszerzése után egy rövidke főzős videóból merítettem ihletet, hogy miként is készítsem el őket. Nem akartam klasszikus rántott csirkecombot készíteni, de nem is akartam túlbonyolítani. A videóban egy nagyon ötletes recept volt, a combokat bebundázták, sütőben kisütötték, egy kis fűszeres paradicsomszósszal leöntötték, majd a még tűzforró húsra sajtot olvasztottak.
A videóban ez igazán egyszerűnek is tűnt. Azonban a bundázás folyamata kicsit trükkös volt: a hozzávalókat egy zacskóba kellett szórni, majd beledobni a combokat és jól összerázni. Szerintem ez volt a receptben a leginkább bonyolult művelet, mert el kellett találni a bunda megfelelő állagát, hogy kellőképpen tapadjon a csirkére. A végeredmény egyébként nagyon finom, akár köret nélkül is tökéletes, igazi tévénézős, együtt vacsorázós étel lett. Az a fajta, aminél imádjuk, hogy kézzel ehetünk.
Bundázott csirkecomb paradicsomszósszal
Hozzávalók 4 személyre
Hús
- 6 darab csirkecomb (alsó)
- 200 gramm mozzarella
Panír
- 100 gramm zsemlemorzsa
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál só
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint oregánó (őrölt)
Paradicsomszósz
- 150 milliliter paradicsomszósz
- ízlés szerint oregánó (őrölt)
- 1 kávéskanál só
- 1 teáskanál cukor
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
A csirkecombokat jó mossuk meg, és hagyjuk őket kicsit nedvesen. A panír hozzávalóit tegyük egy zacskóba, dobjuk bele a combokat és jól rázzuk össze.
A sütőt melegítsük elő 230 fokra.
A combokat tegyük egy jénaiba, majd a sütőbe, 45 perc alatt süssük ropogósra. Még tűzforrón vegyük ki, öntsük rá a paradicsomszószt, és szeleteljük rá a mozarella sajtot, hogy jól ráolvadjon.
Fotó: Szász Eszter /Sóbors