
Sült csirke nyári kivitelben, paradicsommal sütve: 2 perc összeállítani
Cikkek


Könnyű zöldségfasírt tepsiben sütve: joghurtos mártogatóssal kínáld

Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós

Hideg gyümölcsleves újragondolva: sárgadinnyés gazpacho uborkával

Csirkefasírt nyári kiadásban: cukkinitől és sárgarépától szaftos

20 perces, krémes eperfagyi házilag: gép nélkül készül

Házi sajtos-tejfölös lángos: kívül ropogós, belül puha a tészta

Egyszerű, házi rukkolás pesto: gyors szósz tésztára vagy pirítósra
Egyelőre nem sikerült elsajátítanom azt a csuklóreflexet, amivel édesanyám pillanatok alatt, mindenféle különösebb tervezés nélkül képes ebédet varázsolni akár tizenhat főre.
Pedig nagyon szeretném valahogy átvenni ezt a képességet, amivel nem rendül meg akkor sem, ha a tervezetthez képest mondjuk kétszer annyian jönnek ebédre. Ilyenkor nem tölt hosszú órákat kétségbeesetten, izzadva a konyhában, mégis lesz elég étel az asztalon, méghozzá elég finom dolgok, de sallang és cifrázás nélkül.
2 perc munka van vele
Ilyen ez a paradicsomos sült csirke is, ami a maga egyszerűségében nagyszerű. Tulajdonképpen pontosan annyi, amennyit a neve rejt: sült csirke paradicsommal. Körülbelül két percbe telik az összerakása és egy óra alatt megsül, mégis sokkal különlegesebb, mint egy sima sült hús, a paradicsomtól és a friss bazsalikomtól pedig igazi nyári jellege van.
Most nyáron lehet friss, leturmixolt paradicsomból is készíteni, de ha épp nincs ilyen kéznél, passzírozott is megteszi.
Paradicsomos sült csirke

Hozzávalók 4 adaghoz
- 1 darab egész csirke
- 400 gramm paradicsom leturmixolva vagy nagyon apróra darabolva
- 1 csomag friss bazsalikom
- 1 teáskanál só
Elkészítés:
Fotók: Ács Bori/Sóbors