Sült csirke nyári kivitelben, paradicsommal sütve: 2 perc összeállítani

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Egyelőre nem sikerült elsajátítanom azt a csuklóreflexet, amivel édesanyám pillanatok alatt, mindenféle különösebb tervezés nélkül képes ebédet varázsolni akár tizenhat főre.

Pedig nagyon szeretném valahogy átvenni ezt a képességet, amivel nem rendül meg akkor sem, ha a tervezetthez képest mondjuk kétszer annyian jönnek ebédre. Ilyenkor nem tölt hosszú órákat kétségbeesetten, izzadva a konyhában, mégis lesz elég étel az asztalon, méghozzá elég finom dolgok, de sallang és cifrázás nélkül.

2 perc munka van vele

Ilyen ez a paradicsomos sült csirke is, ami a maga egyszerűségében nagyszerű. Tulajdonképpen pontosan annyi, amennyit a neve rejt: sült csirke paradicsommal. Körülbelül két percbe telik az összerakása és egy óra alatt megsül, mégis sokkal különlegesebb, mint egy sima sült hús, a paradicsomtól és a friss bazsalikomtól pedig igazi nyári jellege van.

Most nyáron lehet friss, leturmixolt paradicsomból is készíteni, de ha épp nincs ilyen kéznél, passzírozott is megteszi. 

Paradicsomos sült csirke

paradicsomos-csirke - 1

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 1 darab egész csirke
  • 400 gramm paradicsom leturmixolva vagy nagyon apróra darabolva
  • 1 csomag friss bazsalikom
  • 1 teáskanál
Recept idők

Elkészítés:

A csirkét egy nagy agyagedénybe tesszük, megsózzuk, leöntjük a paradicsommal, megszórjuk friss bazsalikomlevelekkel, és előbb lefedve, majd ha megpuhult, fedő nélkül sütjük 180 fokos sütőben.

Fotók: Ács Bori/Sóbors

Ezt is szeretjük