Paradicsomos-tejszínes tészta baconnel keverve: gyorsan kész a laktató ebéd
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Ha nincs sok időd, se kedved ebédet vagy vacsorát készíteni, próbáld ki ezt a tésztát, nem csak finom, nagyon egyszerű is.
Pillanatokon belül tálalhatod ezt a mennyei, krémes tésztát, nem kell hozzá sok minden, mégis nagyon finom lesz. A paradicsom és a tejszín tökéletesen kiegészítik egymást, mivel előbbi picit savas, a tejtermék lágyít az ízén. Hogy ne legyen unalmas, ropogós bacon és sajt is feldobja a tésztát, de ha szeretnéd, koktélparadicsomot vagy roppanós zöldségeket is keverhetsz bele.
A tészta és a szósz arányán nyugodtan változtathatsz, minél kevesebb spagettivel készíted, annál szaftosabb lesz. Azt viszont vedd számításba, hogyha nem fogy el rögtön, a tészta magába fogja szívni a mártás egy részét, másnap már nem az igazi. Ez tipikusan olyan étel, ami frissen, melegen a legfinomabb.
Paradicsomos-tejszínes tészta
Hozzávalók 4 személyre
- 5 szelet bacon
- 4 gerezd fokhagyma
- 250 ml alaplé
- 2 ek sűrített paradicsom
- 250 ml tejszín
- 0.5 tk chilipehely
- 1 tk oregánó
- 1 tk bazsalikom
- ízlés szerint só, bors
- 2 ek krémsajt
- 50 gramm parmezán
- 350 gramm spagetti
Elkészítés:
A bacont vágjuk kockákra, majd süssük zsírjára. Szedjük egy tányérra.
A visszamaradt zsiradékra dobjuk rá a zúzott fokhagymát, majd fél perc után adjunk hozzá egy kevés alaplevet. Melegítsük vele össze, hogy a leragadt pörzsanyag is feloldódjon. Öntsük fel a maradék alaplével, majd adjuk hozzá a paradicsomot, a tejszínt és a fűszereket.
Várjuk meg, míg gyöngyözni kezd, de ne forrjon, majd keverjük bele a krémsajtot. Alacsony lángon főzzük tovább a szószt, majd keverjük bele a parmezán sajtot.
Közben főzzük al dentére a tésztát lobogó, sós vízben. Szűrjük le, majd forgassuk a kész szószba a pirított baconnel együtt.
Rögtön, pluszsajttal megszórva tálaljuk.
Fotó: Getty Images