Villámgyors tejszínes-paradicsomos tészta: egyszerűségében tökéletes

tejszínesparistésztacover

Ezt a 30 perces, krémes és szaftos tésztaételt nem érdemes kihagyniuk a tejszínes szószok szerelmeseinek.

Korábban el sem tudtam képzelni, hogy a tej vagy tejszín és a paradicsom jó páros lehet. Találtam azonban egy zseniális egylábasostészta-receptet, amelyben tejjel kellett hígítani a tésztaszószt, és annyira, de annyira finom volt, hogy azóta rászoktam erre a szokatlan kettősre.

Számtalan ételben állítom párba az édeskés zöldséget és a selymes tejszínt, ez a recept egy alapverzió, a lehető legegyszerűbb, leggyorsabb, mégis az egyik legfinomabb. A két főszereplőn kívül friss bazsalikom, parmezán sajt és sok-sok hagyma fokozza az ízeket. 

Amíg elkészül a szósz, kifő a tészta, utána pedig már csak egybe kell forgatni a kettőt, és készen is van az ínycsiklandó, krémes tészta.

Tejszínes-paradicsomos tészta

tejszínesparistésztaajánló

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 800 milliliter paradicsomszósz (lehetőség szerint házi)
  • 250 milliliter tejszín
  • 50 gramm parmezán (plusz a tetejére)
  • ízlés szerint só, bors, bazsalikom
  • 500 gramm tészta (spagetti, penne, tagliatelle)
Recept idők

Elkészítés:

A vajat és az olívaolajat tegyük egy serpenyőbe, melegítsük fel őket, míg a vaj meg nem olvad. 

 

Adjuk hozzá az összeaprított vöröshagymát, pár perc alatt dinszteljük puhára, majd adjuk hozzá az összezúzott fokhagymát is. 1-2 perc után öntsük hozzá a tejszínt és a paradicsomszószt, fűszerezzük, körülbelül 20 percig főzzük gyöngyözve, míg be nem sűrűsödik.

 

Amíg készül a szósz, főzzük ki a tésztát. A tészta főzővizéből tegyünk félre egy fél bögrényivel. 

 

Keverjük a szószba a parmezán sajtot, majd ha jól elvegyült a többi hozzávalóval, forgassuk bele a tésztát is. Öntsünk hozzá a főzővízből egy kicsit, 1-2 perc alatt melegítsük össze, annyit adagoljunk hozzá, míg megfelelő nem lesz a sűrűsége. 

 

Friss bazsalikommal és parmezánnal megszórva tálaljuk.

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük