![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Villámgyors tejszínes-paradicsomos tészta: egyszerűségében tökéletes
![tejszínesparistésztacover](https://kep.index.hu/1/0/2945/29457/294579/29457961_2261009_f9fd19e02598919b931ec80ffc44e0ff_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Ezt a 30 perces, krémes és szaftos tésztaételt nem érdemes kihagyniuk a tejszínes szószok szerelmeseinek.
Korábban el sem tudtam képzelni, hogy a tej vagy tejszín és a paradicsom jó páros lehet. Találtam azonban egy zseniális egylábasostészta-receptet, amelyben tejjel kellett hígítani a tésztaszószt, és annyira, de annyira finom volt, hogy azóta rászoktam erre a szokatlan kettősre.
Számtalan ételben állítom párba az édeskés zöldséget és a selymes tejszínt, ez a recept egy alapverzió, a lehető legegyszerűbb, leggyorsabb, mégis az egyik legfinomabb. A két főszereplőn kívül friss bazsalikom, parmezán sajt és sok-sok hagyma fokozza az ízeket.
Amíg elkészül a szósz, kifő a tészta, utána pedig már csak egybe kell forgatni a kettőt, és készen is van az ínycsiklandó, krémes tészta.
Tejszínes-paradicsomos tészta
![tejszínesparistésztaajánló](https://kep.index.hu/1/0/2945/29457/294579/29457999_e3c2fa851a65f49d366586e3b654b75f_wm.jpg)
Hozzávalók 4 személyre
- 2 evőkanál vaj
- 2 evőkanál olívaolaj
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 800 milliliter paradicsomszósz (lehetőség szerint házi)
- 250 milliliter tejszín
- 50 gramm parmezán (plusz a tetejére)
- ízlés szerint só, bors, bazsalikom
- 500 gramm tészta (spagetti, penne, tagliatelle)
Elkészítés:
A vajat és az olívaolajat tegyük egy serpenyőbe, melegítsük fel őket, míg a vaj meg nem olvad.
Adjuk hozzá az összeaprított vöröshagymát, pár perc alatt dinszteljük puhára, majd adjuk hozzá az összezúzott fokhagymát is. 1-2 perc után öntsük hozzá a tejszínt és a paradicsomszószt, fűszerezzük, körülbelül 20 percig főzzük gyöngyözve, míg be nem sűrűsödik.
Amíg készül a szósz, főzzük ki a tésztát. A tészta főzővizéből tegyünk félre egy fél bögrényivel.
Keverjük a szószba a parmezán sajtot, majd ha jól elvegyült a többi hozzávalóval, forgassuk bele a tésztát is. Öntsünk hozzá a főzővízből egy kicsit, 1-2 perc alatt melegítsük össze, annyit adagoljunk hozzá, míg megfelelő nem lesz a sűrűsége.
Friss bazsalikommal és parmezánnal megszórva tálaljuk.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!