Krémes tészta ropogós baconnel: tejszín lágyít a paradicsom savasságán

Nyomtatás
baconöstészta
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ha unod a csirkemellet, térj át a baconre, tökéletes alapanyag, egyrészt ízesíti a szószt, másrészt a ropogósságával is ad hozzá egy pluszt.

Ha választanom kellene, melyik tésztaszószt szeretem jobban, a paradicsomosat vagy a tejszíneset, azt mondanám, hogy a kettő fúzióját. A tejszín nagyon sokat lágyít a paradicsom savasságán, miközben krémesíti is a szószt, szuper párost alkotnak. 

Az, hogy ezt az alapot mivel dobod fel, rád van bízva, zöldfűszereket és sajtot mindenképp érdemes keverni bele, de édes koktélparadicsom is gazdagíthatja. Ha nem ragaszkodsz a vega vonalhoz, próbáld ki baconnel dúsítva is: a ropogósra sütött szalonna feldobja a végeredményt, mind ízben, mind textúrában. Ráadásul ha a bacon kisült zsírján indítod a főzést, az is ad hozzá egy hatalmas pluszt. 

Paradicsomos tészta baconnel

baconöstészta2

Hozzávalók 4 személyre

  • 5 szelet bacon
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 250 ml alaplé/víz
  • 2 ek sűrített paradicsom
  • 200 ml tejszín
  • 500 gramm koktélparadicsom
  • 0.5 tk chilipehely
  • 2 ek krémsajt
  • 50 gramm parmezán sajt
  • 0.5 tk oregánó
  • 0.5 tk bazsalikom
  • ízlés szerint só, bors
  • 250 gramm spagetti
Recept idők

Elkészítés:

Főzzük ki a tésztát sós, lobogó vízben. A csomagoláson írtnál 1-2 perccel előbb szűrjük le.

Közben a baconszeleteket süssük ropogósra egy serpenyőben, majd tegyük egy tányérra.

A visszamaradt zsiradékból 1 evőkanálnyit hagyjunk a serpenyőben, majd kezdjük el pirítani rajta a zúzott fokhagymát. Adjunk hozzá egy kevés alaplevet, majd melegítsük, hogy a serpenyő aljára tapadt pörzsanyag feloldódjon. Utána öntsük fel a maradék alaplével, adjuk hozzá a sűrített paradicsomot és a fűszereket.

Amikor forrni kezd, vegyük lejjebb a lángot, adjuk hozzá az egész vagy félbevágott koktélparadicsomokat. Keverjük bele a krémsajtot is, majd hagyjuk főni 4-5 percig, míg a paradicsom picit puhul, de nem szabad szétfőzni. 

Vegyük alacsonyra a lángot a szósz alatt, öntsük fel a tejszínnel, keverjük bele a parmezánt. Amikor gyönyözni kezd, keverjük bele a tésztát is. Hagyjuk főni 1-2 percig.

A ropogós bacont vágjuk/törjük apróra, majd szórjuk a kész tészta tetejére.

Rögtön tálaljuk.

Fotó: Sági Zsófia/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon