![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
A legfinomabb olasz tészta - Sütőben sült fűszeres paradicsom gazdagítja
![paradicsomostészta](https://kep.index.hu/1/0/3374/33745/337455/33745595_2584701_17ecc34d381ebb7f653f5ba7ba9cbc4c_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Minél édesebb koktélparadicsommal készül, annál finomabb lesz a tészta, de a friss bazsalikom sem hiányozhat a tetejéről.
A paradicsomos tészta műfaját a köbre emeli az alábbi recept, kihozza a legjobbat ebből az ételből. Amennyire egyszerű ez a változat, annyira finom, ugyanis a paradicsom - a fokhagymával és olívaolajjal együtt - a sütőben sül puhára és édesre.
A szósz egy kis citromlétől és chilitől lesz pikáns, máskülönben teljesen egyszerű, otthon is megtalálható alapanyagokból készül, semmilyen extra fűszer vagy hozzávaló nem szükséges az elkészítéséhez. Amit viszont nem érdemes lehagyni róla, az a friss bazsalikom.
Paradicsomos tészta
![paradicsomostészta2](https://kep.index.hu/1/0/3374/33745/337456/33745609_e83c8de5780cea0b7a4e12a847e527c8_wm.jpg)
Hozzávalók 4 személyre
Paradicsomhoz:
- 450 gramm koktélparadicsom
- 6 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- ízlés szerint só, bors
Szószhoz:
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 darab citrom
- 60 gramm passzírozott paradicsom
- 1 csipet chilipehely
- ízlés szerint só, bors
- 120 milliliter tésztafőzővíz
Tésztához:
- 350 gramm penne
- 1 marék bazsalikom
Elkészítés:
A paradicsomokat mossuk meg, a fokhagymát pucoljuk meg, zúzzuk össze. Melegítsük elő a sütőt 220 fokra.
A paradicsomot keverjük össze a fokhagymával, olívaolajjal, sóval, borssal, majd szórjuk egy tűzálló tálba/jénaiba. 20 percig süssük, 5 percenként forgassunk rajta egyet.
Amíg sül a paradicsom, főzzük ki a tésztát enyhén sós vízben. Mikor al dente, szűrjük le, tegyünk félre a főzővizéből 120 millilitert.
A citrom levét facsarjuk ki. Egy serpenyőben keverjük össze a szószhoz valókat, a citromléből ízlés szerint adagoljunk. Főzzük a szószt forrástól számított 1-2 percig, majd állítsuk be az ízeket.
Keverjük bele a szószba a pirított paradicsomot, illetve a levet, ami a tálban maradt utána. Főzzük így is 1 percig, majd keverjük bele a főtt tésztát, illetve friss bazsalikomot. Rögtön, melegen tálaljuk.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!