Omlós zsebes csirkemell túróval, zöldséggel töltve: sült brokkolival nem hizlal
A csirkemellet rengeteg módon elkészítheted, ám érdemes mindig egy kicsit különlegessé tenni. Ezzel a túrós töltelékkel biztosan sikerülni fog.
Ha egyszerű és gyors köretre vágysz, a sütőben sült zöldség a tökéletes választás, legyen az kelbimbó, brokkoli vagy akár többféle vegyesen. Mi most a brokkolira voksoltunk, hidd el, ha főzve nem is vagy oda érte, így biztosan szeretni fogod. Picit megpirul, egyszerre puha és roppanós lesz, az ízében pedig a fokhagyma és a parmezán dominál.
Bármilyen zöldséget is sütsz, fontos, hogy magas hőfokon készítsd, és dörzsöld be olajjal, mielőtt a sütőbe tolod. Ezenkívül már csak egy kevés sót és borsot igényel, és tálalhatod is az ízletes köretet.
Melegítsük elő a sütőt 220 fokra.
A brokkolit tisztítsuk meg, szedjük rózsáira.
Az olívaolajat, a zúzott fokhagymát, a sót és borsot keverjük össze egy kis tálkában. Forgassuk bele a brokkolirózsákat, hogy mindenhol bevonja.
Szórjuk rá a parmezánt is, azzal is keverjük egybe.
Szórjuk a brokkolit egy sütőpapírral bélelt tepsire úgy, hogy ne fedjék egymást a rózsák.
Toljuk a sütőbe 18-20 percre, míg megpirul, puha, de azért még picit roppanós.
Rögtön kínáljuk.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu