Vajpuha halfilé parmezános bundában sütve – Gyors recept az ünnepi asztalra
Cikkek
Cékla minden mennyiségben: a 6 legjobb receptet mutatjuk
A chilis bab titka a fűszerezésben és a főzési időben rejlik
Ropogós
Gluténmentes karácsonyi fahéjas csillag: mennyei édesség a sütisdobozba
Fűszeres, vaníliás chai latte: felmelegíti a testet és a lelket
Így készül a házi gesztenyepüré: krémes desszertet mutatunk
Aszalt paradicsommal töltött ünnepi csirkemell: mutatós és nagyon finom
7 csokis finomság, ami gasztroajándéknak is tökéletes: bonbon, likőr és társaik
Minden formában érdemes halat tenni az ünnepi asztalra, tengeri és folyami egyaránt helyet kaphat.
Ünnepekkor biztosan te is a kicsit bonyolultabb, izgalmasabb recepteket szereted kipróbálni, de mi lenne, ha most bevennél a repertoárba egy könnyen elkészíthető, mégis tökéletesen finom fogást? Legalább karácsonykor érdemes halat enni, minél változatosabb formákban. Sok családban ilyenkor lazacból készítenek főételt, ha ebből szeretnél kicsit különlegesebbet, akkor próbáld ki spenótos-tejszínes mártásban sütve.
Az olyan fehér húsú halakat, mint a tilápia vagy a tőkehal is érdemes megsütnöd, ahogy ebben a receptben, a parmezános bunda nagyon jól áll nekik. Nem is kell bő olajban készítened őket, úgy nem fognak tocsogni a zsiradékban.
Ha nem bundázottan szeretnéd megsütni, készíts halpogácsákat, amelyeket zsemlében vagy salátával is ehetsz. A halhoz nagyon jól illik a majonézes krumplisaláta is.
Parmezános bundában sült halfilé
Hozzávalók 4 adaghoz
Hal:
- 6 darab tengeri halfilé
- 2 darab tojás
- 2 evőkanál mustár
- 2 evőkanál víz
- 2 evőkanál vaj
- 1 evőkanál olívaolaj
Bunda:
- 120 gramm zsemlemorzsa vagy pankomorzsa
- 80 gramm kukoricapehely (corn flakes)
- 60 gramm parmezán
- 1 teáskanál petrezselyem (aprított)
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
Egy kisebb tálban keverjük össze a tojást, a mustárt és a vizet. Egy másik tálban keverjük össze a bunda alapanyagait.
A halfiléket mártsuk bele először a tojásos, majd a zsemlemorzsás keverékbe, jól nyomkodjuk bele a bundát a szeletekbe.
Egy mélyebb serpenyőben melegítsük fel az olívaolajat és a vajat, tegyük bele a halszeleteket, süssük 3-4 percig lefedve, majd fordítsuk meg, és a másik oldalukat is süssük ugyanannyi ideig. Citromszeletekkel tálaljuk.
Fotó: Getty Images