![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Parmezános bundában sült csirkemell fűszeres paradicsomszósszal és mozzarellával
![parmezános csirke](https://kep.index.hu/1/0/3047/30476/304762/30476221_2339847_bfd1cd04be1062387461ecc450cf8b49_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
A parmezán ugyan egy sajtfajta, de inkább fűszerként funkcionál - nagyon vigyázni kell, hogy pont elegendő mennyiséget tegyünk az ételbe, ne vegye el az ízét.
Nem kell mindig túlgondolni a dolgokat: a parmezános csirke tulajdonképpen egy olyan rántott hús, amelynek a panírjába parmezánt teszünk.
Ebben az olaszos verzióban a tetejére mozarella sajt és paradicsomszósz kerül. Köretként tésztát kínálunk hozzá. Tökéletes hétvégi ebéd, ami ráadásul nagyon hamar elkészül és laktató is. Arra ügyeljünk, hogy a parmezán frissen reszelt és jó minőségű legyen.
Parmezános csirke
![parmezános csirke recept](https://kep.index.hu/1/0/3047/30476/304762/30476257_b2496a044e82382ea6bc5a9ac10d8f91_wm.jpg)
Hozzávalók 2 személyre
- 2 darab csirkemellfilé
- 150 gramm parmezán (reszelt)
- 100 gramm zsemlemorzsa
- 1 tojás tojás
- 1 doboz paradicsomkonzerv
- 5 evőkanál olívaolaj
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint bazsalikom
- 200 gramm mozzarella sajt
- 1 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
A csirkemelleket klopfoljuk vékonyra, sózzuk, borsozzuk.
Egy serpenyőben forrósítsuk fel az olívaolajat, és picit pirítsuk meg rajta az apróra vágott fokhagymát. Öntsük rá a paradicsomkonzervet, fűszerezzük, és picit hagyjuk a gázon.
A zsemlemorzsát keverjük össze a reszelt parmezán felével. A tojást verjük fel. A csirkemelleket tegyük először a felvert tojásba, utána a parmezános zsemlemorzsába. Egy másik serpenyőben olívaolajon süssük meg a csirkék mindkét oldalát annyira, hogy a panír aranybarna legyen.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
A paradicsomszószt öntsük egy hőálló tálba, tegyük rá a csirkemelleket, szeljünk rá mozarellát, minden szelet húsra jusson legalább 2. Szórjuk meg a frissen reszelt parmezán másik felével, és 180 fokra előmelegített sütőben addig süssük, amíg a sajt teljesen elolvad és bugyborékolni kezd. Olívaolajba forgatott, frissen főtt tésztával tálaljuk.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!