Parmezános bundában sült csirkemell fűszeres paradicsomszósszal és mozzarellával
Cikkek
Cékla minden mennyiségben: a 6 legjobb receptet mutatjuk
A chilis bab titka a fűszerezésben és a főzési időben rejlik
Ropogós
Fűszeres, forralt gyömbérsör: ünnepi ital pillanatok alatt
Kandírozott, ropogós pekándió: szuper gasztroajándék is lehet
Foszlós, svéd kardamomos csiga: ezzel indítsd a téli reggeleket
Pirosra sült, omlós kacsacomb hagymás tört krumplival és szilvás párolt káposztával
Így dekoráld a linzert és a különböző kekszeket: tippek a tökéletes díszítéshez
A parmezán ugyan egy sajtfajta, de inkább fűszerként funkcionál - nagyon vigyázni kell, hogy pont elegendő mennyiséget tegyünk az ételbe, ne vegye el az ízét.
Nem kell mindig túlgondolni a dolgokat: a parmezános csirke tulajdonképpen egy olyan rántott hús, amelynek a panírjába parmezánt teszünk.
Ebben az olaszos verzióban a tetejére mozarella sajt és paradicsomszósz kerül. Köretként tésztát kínálunk hozzá. Tökéletes hétvégi ebéd, ami ráadásul nagyon hamar elkészül és laktató is. Arra ügyeljünk, hogy a parmezán frissen reszelt és jó minőségű legyen.
Parmezános csirke
Hozzávalók 2 személyre
- 2 darab csirkemellfilé
- 150 gramm parmezán (reszelt)
- 100 gramm zsemlemorzsa
- 1 tojás tojás
- 1 doboz paradicsomkonzerv
- 5 evőkanál olívaolaj
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint bazsalikom
- 200 gramm mozzarella sajt
- 1 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
A csirkemelleket klopfoljuk vékonyra, sózzuk, borsozzuk.
Egy serpenyőben forrósítsuk fel az olívaolajat, és picit pirítsuk meg rajta az apróra vágott fokhagymát. Öntsük rá a paradicsomkonzervet, fűszerezzük, és picit hagyjuk a gázon.
A zsemlemorzsát keverjük össze a reszelt parmezán felével. A tojást verjük fel. A csirkemelleket tegyük először a felvert tojásba, utána a parmezános zsemlemorzsába. Egy másik serpenyőben olívaolajon süssük meg a csirkék mindkét oldalát annyira, hogy a panír aranybarna legyen.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
A paradicsomszószt öntsük egy hőálló tálba, tegyük rá a csirkemelleket, szeljünk rá mozarellát, minden szelet húsra jusson legalább 2. Szórjuk meg a frissen reszelt parmezán másik felével, és 180 fokra előmelegített sütőben addig süssük, amíg a sajt teljesen elolvad és bugyborékolni kezd. Olívaolajba forgatott, frissen főtt tésztával tálaljuk.
Fotó: Getty Images