Parmezános bundában sült csirkemell fűszeres paradicsomszósszal és mozzarellával

parmezános  csirke
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A parmezán ugyan egy sajtfajta, de inkább fűszerként funkcionál - nagyon vigyázni kell, hogy pont elegendő mennyiséget tegyünk az ételbe, ne vegye el az ízét.

Nem kell mindig túlgondolni a dolgokat: a parmezános csirke tulajdonképpen egy olyan rántott hús, amelynek a panírjába parmezánt teszünk. 

Ebben az olaszos verzióban a tetejére mozarella sajt és paradicsomszósz kerül. Köretként tésztát kínálunk hozzá. Tökéletes hétvégi ebéd, ami ráadásul nagyon hamar elkészül és laktató is. Arra ügyeljünk, hogy a parmezán frissen reszelt és jó minőségű legyen. 

Parmezános csirke

parmezános  csirke recept

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 darab csirkemellfilé
  • 150 gramm parmezán (reszelt)
  • 100 gramm zsemlemorzsa
  • 1 tojás tojás
  • 1 doboz paradicsomkonzerv
  • 5 evőkanál olívaolaj
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
  • ízlés szerint bazsalikom
  • 200 gramm mozzarella sajt
  • 1 gerezd fokhagyma
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemelleket klopfoljuk vékonyra, sózzuk, borsozzuk.

Egy serpenyőben forrósítsuk fel az olívaolajat, és picit pirítsuk meg rajta az apróra vágott fokhagymát. Öntsük rá a paradicsomkonzervet, fűszerezzük, és picit hagyjuk a gázon. 

A zsemlemorzsát keverjük össze a reszelt parmezán felével. A tojást verjük fel. A csirkemelleket tegyük először a felvert tojásba, utána a parmezános zsemlemorzsába. Egy másik serpenyőben olívaolajon süssük meg a csirkék mindkét oldalát annyira, hogy a panír aranybarna legyen. 

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

A paradicsomszószt öntsük egy hőálló tálba, tegyük rá a csirkemelleket, szeljünk rá mozarellát, minden szelet húsra jusson legalább 2. Szórjuk meg a frissen reszelt parmezán másik felével, és 180 fokra előmelegített sütőben addig süssük, amíg a sajt teljesen elolvad és bugyborékolni kezd. Olívaolajba forgatott, frissen főtt tésztával tálaljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük