Így készítve lesz krémes az egyszerű parmezános tészta: a főzővizét nem szabad kiönteni

parmezánostcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A minimalista tészta néhány alapanyagból készül, tipikusan olyan étel, amit csakis melegen érdemes elfalatozni.

Egyszerű villámfogás, ami percek alatt az asztalra kerül, nagyon szerethető recept. A parmezános tészta azon ételek közé tartozik, amelyeket frissen készítve érdemes fogyasztani, ezért mindig csak annyi készüljön belőle, amennyi azonnal el fog fogyni. Hűtőben tárolás után már nem érdemes újramelegíteni, nem lesz az igazi az állaga.

A tészta a vajtól, a főzővíztől és a sajttól kellemesen krémes lesz, készíthető csak parmezánnal, de keverhető hozzá pecorino romano is, így készítve nagyon intenzív ízű lesz. Ha pedig a só és bors fűszerezés kevés lenne, 1-2 gerezd fokhagymával gazdagítható, de még pirított szalonnakockák vagy friss, finomra aprított petrezselyem is kerülhet a tésztára. 

Parmezános tészta

parmezántct

Hozzávalók 4 személyre:

  • 250 gramm tészta
  • 4 evőkanál vaj
  • 15 dekagramm parmezán
  • 15 dekagramm Pecorino Romano sajt
  • só és bors ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát főzzük ki a csomagoláson írtak szerint.

Nagyobb méretű serpenyőben vagy edényben a vajat olvasszuk fel, majd a tésztát szedjük rá, kezdjük el összekeverni a vajjal, közben sóval és borssal ízesítsük, ezután 3-4 merőkanállal szedjünk ki a tészta főzővizéből és öntsük rá a tésztára, alaposan keverjük el.

A lereszelt sajtokat szórjuk a tésztára, alaposan forgassuk egybe vele, amikor már a sajtok szépen ráolvadtak a tésztára, zárjuk el a lángot és tálaljuk.

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük