Zsenge zöldborsó szalonnával pirítva – Egyszerű és finom köret

8
Nyomtatás
borsóbacon2
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Tartalmas köretként vagy lazább főételként is megállja a helyét ez a zöldborsós fogás, amely a bacontől lesz szaftos.

A zsenge zöldborsó annyira finom és édes, hogy akár önmagában is bármennyit meg lehet belőle enni. Húsok, halak mellé tökéletes köret, például rizzsel keverve, rizibiziként. Meglepő vagy sem, de zöldborsóból pörkölt is készülhet, nyilván tizedannyi idő alatt, mint húsból, viszont ugyanolyan szaftos lesz.

Ez a borsós köret a bacon miatt laktató, de ha túl zsírosnak találod, tehetsz bele sonkát a szalonna helyett. Ha nincs friss borsód, természetesen mirelittel is működni fog.

Párolt zöldborsó szalonnával

borsóbacon

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 150 gramm bacon/sonka
  • 500 gramm zöldborsó
  • 1 fej vöröshagyma (kisebb)
  • 1 teáskanál olívaolaj
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
Recept idők

Elkészítés:

A bacont/sonkát kockázzuk fel, a hagymát is vágjuk apróra. Egy serpenyőben forrósítsunk olajat, dinszteljük meg rajta a hagymát. Adjuk hozzá a bacont/sonkát, pirítsuk még 3-4 percig. Tegyük rá a zöldborsót, majd pároljuk 30 percig. A végén sózzuk, borsozzuk, azonnal tálaljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon