Pikáns, selymes avokádókrém: vitaminbomba kence a téli napokra
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Pillanatok alatt elkészül a chilitől csípős kence, bátran próbáld ki kenyérre kenve, vagy tunkolj nyers zöldséget a krémbe.
A szendvics beépült a hétköznapokba, gyors harapnivaló, hidegen és melegen is finom. Néha azonban a jóból is megárt a sok, és unalmas lehet a megszokott sajtos, szalámis vagy sonkás változat. Épp ezért, ha szereted a szendvicseket, ne zárkózz el a házi készítésű kencéktől, próbáld ki őket pirítósra kenve, szendvicsben vagy zöldségek mellé. A házi krémek megérik a befektetett energiát, sokkal finomabbak, mint a bolti változatok, nincs bennük adalékanyag, pontosan tudod, mit kensz majd a kenyérre.
A klasszikus avokádókrém zamatában főként a koriander és a lime dominál, de érdemes játszani az ízekkel, tedd tüzesebbé chilipaprikával, ha azonban lágyabb zamatot szeretnél, keverj a krémbe pirított tökmagot.
Pikáns avokádókrém
Hozzávalók 1 adaghoz
- 2 darab érett avokádó
- 400 gramm tejföl
- só és bors ízlés szerint
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 darab lime leve
- 1 darab chilipaprika
Elkészítés:
Az avokádót hámozzuk meg, a húsát villával pépesítsük, adjuk hozzá a tejfölt, sót, borsot, zúzott fokhagymát, a lime levét, a finomra vágott chilit és keverjük össze. Tegyük a hűtőbe tálalásig.
Fotó: Getty Images