Pikáns mustárszósz pofonegyszerűen – Húsokra és mártogatósnak is tökéletes
5
Nyomtatás
Legolvasottabb
Cikkek
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Gyere Te is
Friss és
Ropogós
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Mindössze néhány plusz hozzávalóval isteni szószt készíthetsz mustárból, amellyel számtalan ételt feldobhatsz.
A mustárszósz sokkal több, mint a sima mustár, selymesebb, teltebb ízű, bármilyen szendvicset tökéletessé tesz. De nemcsak kenyérre, hanem sült krumplira is teheted, pontosabban sütheted vele együtt.
Ha igazán tökéletes ízeket szeretnél, akkor a mustárt és a majonézt is készítsd házilag, de ha időhiányban szenvedsz, természetesen boltit is használhatsz. Ennek a szósznak fontos alkotóeleme a mustármag és a zsíros tejszín is.
Pikáns mustárszósz
Hozzávalók 4 adaghoz
- 2 evőkanál mustármag
- 2 evőkanál Worcestershire-szósz
- 120 milliliter majonéz (házi vagy bolti)
- 110 milliliter tejszín
- 120 milliliter mustár
Elkészítés:
A mustármagokat pirítsuk meg közepes lángon egy serpenyőben, addig, amíg pattogni nem kezdenek. Vigyázzunk, meg ne égjenek. Tegyük a magokat egy tálba. Adjuk hozzá a többi hozzávalót és alaposan keverjük össze. Tegyük hűtőszekrénybe, hogy összeérjenek az ízek.
Fotó: Getty Images