![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Így készül a selymes mustár házilag: csak 15 perc munka van vele
![mustár](https://kep.index.hu/1/0/3652/36523/365230/36523048_2790404_b018960cd4c68fd43fac7503a3a98067_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Lehetnek benne egész mustármagok, lehet teljesen krémes, mindegy, hogy készíted, a házi mustár mindenhogyan isteni és adalékanyagoktól mentes.
Ha adalékanyagoktól mentes mustárt keresel, készítsd el házilag. Rendkívül egyszerű a receptje, ráadául könnyedén a saját ízlésedre szabhatod. Ha darabosabb mustárt szeretnél, készítsd mustármagból, amit egészben is hagyhatsz, de simára is őrölhetsz, ha krémesebbet szeretnél, csak mustárport használj, vagy lehet akár vegyesen is.
Az ízesítés is rád van bízva: a mustár, a víz és az ecet kötelező résztvevő, de az már csak rajtad múlik, hogy édesebb, sósabb vagy csípősebb irányba viszed. Ha picit édeskére szeretnéd, mézet adj hozzá, ha csípősebbre, chilit, ha pedig szép sárga színt szeretnél elérni, kurkumával gazdagítsd. Ha extra ízeket csempésznél bele, zöldfűszerekkel is feldobhatod, sőt, víz helyett sört is használhatsz.
Mustár házilag
![mustár2](https://kep.index.hu/1/0/3652/36523/365230/36523058_4ae0a2a3ccb6d194cba6213803db360f_wm.jpg)
Hozzávalók 3 decihez
- 100 gramm mustárpor
- 125 milliliter víz
- 3 evőkanál fehérborecet
- 2 teáskanál só
- 1 teáskanál kurkuma (opcionális)
- 1 evőkanál méz (opcionális)
Elkészítés:
Öntsük a mustárport egy tálba, adjuk hozzá a sót. Ha használunk, adjuk hozzá a kurkumát és a mézet is.
Öntsük fel vízzel, majd keverjük jól össze. Ha jól elvegyültek a hozzávalók, hagyjuk állni 10 percig. Utána öntsük fel az ecettel. Ekkor még folyékony lesz, de ahogy áll, sűrűsödik majd. Tegyük legalább 12 órára a hűtőbe. Légmentesen zárható üvegben körülbelül 1 évig eláll.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!