Serpenyőben pirított káposzta édesre sült hagymával és ropogós baconnel – Izgalmas köret
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A bacon kisült zsírja a köret lelke, attól lesz szaftos és ízes a káposzta és a hagyma.
Ez a villámgyors és nagyon egyszerű fogás szuper köret lehet húsok mellé. Az a legjobb benne, hogy alig kell hozzá valami, valószínűleg minden megtalálható hozzá a kamrában, ráadásul maradékmentő receptnek sem utolsó.
Múltkor frankfurti levest készítettem, de hatalmas káposztát vettem, így csak a felét használtam el. A másik feléből készült ez a köret, amihez bár eredetileg nem kelkáposzta kell, így is isteni finom lett. A káposztának a bacon kisült zsírja ad egy plusz ízt és szaftosságot, tehát fontos, hogy azon kell pirítani az alapanyagokat.
Pirított káposzta
Hozzávalók 6 személyre
- 4 szelet bacon
- 1 darab hagyma
- 1 kis fej káposzta
- 3 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint só, bors
- 0.5 teáskanál chilipehely
- opcionális petrezselyem
Elkészítés:
A bacont kockázzuk össze, majd egy tapadásmentes serpenyőben pirítsuk meg egészen ropogósra. Ha kész, szedjük ki egy tányérra.
Dobjuk az összekockázott hagymát a bacon kisült zsírjára, majd pár perc alatt dinszteljük puhára.
Közben a káposztát mossuk meg, vágjuk csíkokra vagy tetszőleges darabokra, a fokhagymát reszeljük le.
Adjuk a káposztát és a fokhagymát a hagymás alaphoz, sózzuk-borsozzuk, folyamatosan kevergetve dinszteljük, míg puha nem lesz.
Szórjunk rá ízlés szerint chilipelyhet, keverjük bele a ropogós bacont, keverjük össze.
Friss petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Fotó: Getty Images