![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Pirospaprikával sült csirkecomb kevés munkával – Így lesz ropogós a bőre
![pirospaprikával sült csirkecombok cover](https://kep.index.hu/1/0/3955/39550/395500/39550087_3017471_f70d1b29a25a96d99e3230642d66b48d_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Egyetlen plusz fűszer elég ahhoz, hogy az egyszerű csirkecombból fejedelmi ételt varázsolj.
Ezt az ételt elkészítheted alsó- és felsőcombból is, bármelyik mellett is döntesz, a hús tökéletesen magába szívja majd a fűszereket. Én az alsócombot inkább bepanírozom és kirántom, majd coleslaw salátával eszem, a felsőcombot pedig tepsis fogásként készítem el.
Bár a comb sokkal zsírosabb, mint a mell, érdemes valamilyen ízekben gazdag folyadékkal párolni, hogy biztosan puha és szaftos legyen a végeredmény. Jó minőségű száraz fehérbort mindig tarts otthon, abban is készítheted a húst. Ebben a receptben a pirospaprika a fő fűszer, abból is érdemes a füstölt változatot használni.
Pirospaprikával sült csirkecomb
![pirospaprikával sült csirkecombok recept](https://kep.index.hu/1/0/3965/39652/396526/39652619_37f1fa4a184346eb161efe9288aaf50f_wm.jpg)
Hozzávalók 4 adaghoz
- 6 darab csirkecomb (felső)
- 1.5 teáskanál só
- 1 teáskanál bors
- 3 evőkanál füstölt pirospaprika
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma (közepes)
- 200 milliliter fehérbor
- 2 evőkanál liszt
- 300 milliliter csirkealaplé
Elkészítés:
A pirospaprikát, a sót és a borsot keverjük össze egy tálban. A csirkét tegyük egy tálba, jól forgassuk össze a fűszerekkel.
Egy serpenyőben forrósítsunk olajat, pirítsuk a csirkecombok minden oldalát 2-3 percig. Ha megpirultak, vegyük ki őket, tegyük egy tányérra.
A fokhagymát nyomjuk össze, a hagymát vágjuk apróra. Tegyük bele az olajba, dinszteljük 4-5 percig.
Egy pohárban keverjük össze a lisztet a borral, majd öntsük a serpenyőbe, várjuk meg, amíg felforr. Ekkor öntsük hozzá az alaplevet is, majd tegyük vissza a csirkecombokat. Várjuk meg, amíg újraforr, ekkor vegyük le a hőmérsékletet, takarjuk le az edényt és pároljuk 30 percig.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!