Pirospaprikával sült csirkecomb kevés munkával – Így lesz ropogós a bőre

pirospaprikával sült csirkecombok cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Egyetlen plusz fűszer elég ahhoz, hogy az egyszerű csirkecombból fejedelmi ételt varázsolj.

Ezt az ételt elkészítheted alsó- és felsőcombból is, bármelyik mellett is döntesz, a hús tökéletesen magába szívja majd a fűszereket. Én az alsócombot inkább bepanírozom és kirántom, majd coleslaw salátával eszem, a felsőcombot pedig tepsis fogásként készítem el.

Bár a comb sokkal zsírosabb, mint a mell, érdemes valamilyen ízekben gazdag folyadékkal párolni, hogy biztosan puha és szaftos legyen a végeredmény. Jó minőségű száraz fehérbort mindig tarts otthon, abban is készítheted a húst. Ebben a receptben a pirospaprika a fő fűszer, abból is érdemes a füstölt változatot használni. 

Pirospaprikával sült csirkecomb

pirospaprikával sült csirkecombok recept

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 6 darab csirkecomb (felső)
  • 1.5 teáskanál
  • 1 teáskanál bors
  • 3 evőkanál füstölt pirospaprika
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma (közepes)
  • 200 milliliter fehérbor
  • 2 evőkanál liszt
  • 300 milliliter csirkealaplé
Recept idők

Elkészítés:

A pirospaprikát, a sót és a borsot keverjük össze egy tálban. A csirkét tegyük egy tálba, jól forgassuk össze a fűszerekkel. 

Egy serpenyőben forrósítsunk olajat, pirítsuk a csirkecombok minden oldalát 2-3 percig. Ha megpirultak, vegyük ki őket, tegyük egy tányérra. 

A fokhagymát nyomjuk össze, a hagymát vágjuk apróra. Tegyük bele az olajba, dinszteljük 4-5 percig. 

Egy pohárban keverjük össze a lisztet a borral, majd öntsük a serpenyőbe, várjuk meg, amíg felforr. Ekkor öntsük hozzá az alaplevet is, majd tegyük vissza a csirkecombokat. Várjuk meg, amíg újraforr, ekkor vegyük le a hőmérsékletet, takarjuk le az edényt és pároljuk 30 percig.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük