Így készül az amerikaiak kedvenc rántott csirkéje: a szaftos Kentuckynak képtelenség ellenállni

kentuckycsirke
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az amerikaiak rántott csirkéje intenzív fűszerezéssel készül, zsemlemorzsa helyett pedig kukoricapehelyben van megforgatva a hús.

A rántott húst mindenki szereti, minden nemzetnek megvan a maga verziója. Amerikában nem is egy, többféle bundában szervírozzák, az egyik nagy kedvenc a Kentucky módra készült rántott hús, amely mellé mindig ízletes káposztasalátát kínálnak.

A jól ismert étteremlánc kosárjában kapható csirke sokakat rabul ejtett: mivel az eredeti recept titkos, így marad a próbálkozás, hogy megközelítsük a szeretett és keresett ízt. Többféle Kentucky recept is kering az interneten, mindegyiket érdemes kipróbálni, a maga módján az összes ízletes.

A legjobb házi Kentucky csirke receptjében erőteljes fűszereket kell keverni a hús bundájába, amely a kukoricapehelytől lesz ropogós. Utóbbit ízlés szerint törd össze, lehet durvára vagy finomra, ahogy tetszik. Ha csontos húst, csirkecombot vagy szárnyát öltöztetnél a Kentucky bundába, a sütésnél arra figyelj, hogy közepes lángon készüljön, mert úgy fog a csontos résznél is rendesen átsülni.

Kentucky rántott csirke

krcsct

Hozzávalók 4 személyre:

  • 80 dekagramm csirkecomb, -mell vagy -szárny
  • 0.5 teáskanál rozmaring
  • 0.5 teáskanál oregánó
  • 0.5 teáskanál zsálya
  • 0.5 teáskanál majoranna
  • 0.5 teáskanál pirospaprika
  • 0.5 teáskanál kakukkfű
  • 0.5 teáskanál fehér bors
  • só ízlés szerint
  • 1 bögre liszt
  • 4 darab tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 20 dekagramm kukoricapehely (corn flakes)
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A választott húst (csirkemell, -comb vagy -szárny) sózzuk le, tegyük hűtőbe.

Az összes fűszert (a só kivételével) forgassuk egybe a liszttel.

A kukoricapelyhet törjük össze.

A felvert tojásba keverjük bele a zúzott fokhagymát.

Az előkészített húst először a lisztbe forgassuk bele, majd a tojásba, utána az összetört kukoricapehelybe, végül bő, forró olajban süssük aranybarnára.

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük