Narancsos csirkecombok ragacsos mázzal sütve: a bőre ropogós, belül puha
A ragacsos mázzal sült narancsos csirkecomb illatos és ellenállhatatlan: igazi vigasztaló fogás a hűvös napokon.
A csirke legszaftosabb része a combja, melyből számtalan fenséges fogást lehet készíteni. Az egyik kedvenc formája, ha sütőbe tolva pirul szép aranybarnára. A sült csirkecomb nem unalmas, rengeteg ízvariációban kipróbálható, sőt, még a bőre alá ínycsiklandó tölteléket is rejthetsz.
A combokat érdemes valamilyen pácban előkészíteni sütés előtt, hogy a fűszerek átjárják, úgy a hús sokkal ízletesebb és omlósabb lesz, a bőre pedig fényes és ropogós a vajnak köszönhetően.
A csirkecombokat helyezzük keverőtálba, majd adjuk hozzá a sót, borsot, fokhagyma-granulátumot, füstölt paprikát, oregánót, olvasztott vajat és az olívaolajat. A fűszereket nagyon alaposan masszírozzuk a húsba, majd fóliázzuk le a tálat, és néhány órára tegyük hűtőbe, hogy az ízek átjárják a húst.
A bepácolt húst a bőrös felével lefele fektessük tepsire, és toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, 35-40 perc alatt süssük készre (a sütési idő a hús méretétől és a sütőtől függően több is lehet). A sütési idő felénél fordítsuk meg a combokat.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu