
Vajpuha csirkecomb lime-os, chilis pácban: grillen sütve a legfinomabb

Ha szereted a friss, picit fanyar és csípős ízek kombinációját, imádni fogod ezt a sült csirkecombot, amelyet nem lehet elrontani.
Csirkecombból is nagyon izgalmas és különleges étel készülhet, csak hagyd fűszeres pácban állni pár órát, ráadásul a marinád szaftosan is tartja. Az alábbi változatban a lime, a koriander és a chili dominál, tökéletes harmóniában állnak az ízek, a picit fanyar, friss és csípős aromák szuperül kiegészítik egymást.
Filével érdemes dolgozni, mert sokkal gyorsabban átsül, mint a csontos társa. Akár sütőben is elkészítheted, de grillre dobva füstös pluszízt kap, amely nagyon jól áll neki, érdemes kipróbálni.
Ha nem kedveled a római kömény karakteres ízét, nyugodtan hagyd ki belőle – bár nagyon jól áll a lime-nak –, ha pedig picit édeskésebb irányba vinnéd el, adj a páchoz 1 evőkanál mézet is.
Csirkecomb lime-os, chilis pácban

Hozzávalók 4 személyre
- 750 gramm csirkecombfilé
- 120 ml olívaolaj
- 1 ek chilipor
- 1 tk római kömény
- 1 tk fokhagymapor
- 1 tk só
- 0.5 csokor koriander
- 60 ml lime-lé
- 2 ek víz
Elkészítés:
Az olívaolajat, a fűszereket, az összeaprított koriandert, a lime-levet és a vizet tegyük egy befőttesüvegbe, alaposan rázzuk össze.
Tegyük a húst egy tálba, öntsük rá a pácot, keverjük vele össze. Fedjük le a tálat, tegyük a hűtőbe legalább 30 percre.
A grillt melegítsük elő közepes lángon. A húst vegyük ki a pácból, csöpögtessük le róla.
Tegyük a grillre, majd oldalanként 6-8 percig süssük.
Rögtön kínáljuk.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!