Vajpuha csirkecomb lime-os, chilis pácban: grillen sütve a legfinomabb

limeoscomb
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ha szereted a friss, picit fanyar és csípős ízek kombinációját, imádni fogod ezt a sült csirkecombot, amelyet nem lehet elrontani.

Csirkecombból is nagyon izgalmas és különleges étel készülhet, csak hagyd fűszeres pácban állni pár órát, ráadásul a marinád szaftosan is tartja. Az alábbi változatban a lime, a koriander és a chili dominál, tökéletes harmóniában állnak az ízek, a picit fanyar, friss és csípős aromák szuperül kiegészítik egymást. 

Filével érdemes dolgozni, mert sokkal gyorsabban átsül, mint a csontos társa. Akár sütőben is elkészítheted, de grillre dobva füstös pluszízt kap, amely nagyon jól áll neki, érdemes kipróbálni. 

Ha nem kedveled a római kömény karakteres ízét, nyugodtan hagyd ki belőle – bár nagyon jól áll a lime-nak –, ha pedig picit édeskésebb irányba vinnéd el, adj a páchoz 1 evőkanál mézet is. 

Csirkecomb lime-os, chilis pácban

limeoscomb2

Hozzávalók 4 személyre

  • 750 gramm csirkecombfilé
  • 120 ml olívaolaj
  • 1 ek chilipor
  • 1 tk római kömény
  • 1 tk fokhagymapor
  • 1 tk
  • 0.5 csokor koriander
  • 60 ml lime-lé
  • 2 ek víz
Recept idők

Elkészítés:

Az olívaolajat, a fűszereket, az összeaprított koriandert, a lime-levet és a vizet tegyük egy befőttesüvegbe, alaposan rázzuk össze.

Tegyük a húst egy tálba, öntsük rá a pácot, keverjük vele össze. Fedjük le a tálat, tegyük a hűtőbe legalább 30 percre.

A grillt melegítsük elő közepes lángon. A húst vegyük ki a pácból, csöpögtessük le róla. 

Tegyük a grillre, majd oldalanként 6-8 percig süssük. 

Rögtön kínáljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük