
Krémes pudinggal töltött pite: sütés nélkül készül az édes desszert

Cikkek


Ízletes zöldséggolyó házilag: sütőben pirul aranybarnára

Habkönnyű túrófánk egyszerűen: magától megfordul sütés közben
Ropogós

Krémes túró rudi házilag: roppanós csoki borítja

Szaftos, kókuszos lencsecurry: tunkolós fogás húsmentesen

Gyömbéres sárgarépaleves: a legfinomabb náthaűző

Egyedényes csirkés-paradicsomos tészta: ezután nincs sok mosogatnivaló

Ropogós spenótgolyó jó fokhagymásan: partifalatnak is beillik
Villámgyors alapreceptet mutatunk, de bátran játssz az ízesítésekkel, kiegészítőkkel, egészen mutatós sütit készíthetsz.
Elképesztően egyszerű, de mennyei az alábbi édesség, amely sütés nélkül, kekszalappal és pudinggal készül. Az alaphoz bármilyen kekszet használhatsz, legyen az vajas, kakaós vagy vaníliás, viszont a vajat ne cseréld le margarinra, utóbbival nem lesz az igazi.
Pudingból használhatsz bolti alapport is, de ha van otthon keményítő és csokoládé, készítsd el házilag, itt találsz hozzá egy villámgyors receptet. Nem csak csokipudinggal finom a töltelék, vaníliással is mennyei lesz, rád van bízva, milyennel készíted. A sűrű pudingból habtejszín segítségével születik légies krém, de kanalazhatsz a tejszínhabból a süti tetejére is, vagy készíthetsz többféle krémet, amelyeket aztán rétegezhetsz.
Hogy mutatósabb legyen, a pite tetejét csokiforgáccsal díszítsd, de mehet rá kakaópor, mandulaszeletek, meggybefőtt, ez is ízlésre szabható.
Pudingos pite

Hozzávalók 10 szelethez
Tészta:
- 170 gramm darált keksz
- 2 evőkanál cukor
- 100 gramm olvasztott vaj
Krém:
- 1 csomag csokoládés pudingpor
- 500 milliliter tej
- 2 evőkanál cukor
- 250 milliliter habtejszín
- 2 evőkanál porcukor
- 1 csomag habfixáló (ha szükséges)
- 30 gramm tejcsokoládé
Elkészítés:
A darált kekszet keverjük össze a cukorral egy tálban, majd öntsük rá az olvasztott vajat. Keverjük vele össze, majd borítsuk a morzsát egy kivajazott, 23 centis piteformába. Nyomkodjuk bele egy pohár talpának a segítségével, a forma oldalaira is jusson belőle. Fedjük le a formát, majd tegyük a hűtőbe kb. 30 percre pihenni.
A tejcsokit is tegyük a hűtőbe, hogy kemény legyen.
A pudingport főzzük meg a csomagoláson írtak szerint. Vagyis: melegítsünk fel 400 milliliter tejet egy lábasban, közben kevergessük, nehogy leégjen. A maradék 100 milliliter tejben keverjük csomómentesre a pudingport és a 2 evőkanál cukrot. Mikor elkezd gyöngyözni a tej, öntsük bele a pudingos masszát, majd pár percig főzzük, míg besűrűsödik a puding. Ha kész, húzzuk le a tűzről, fedjük le fóliával, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
Ha kihűlt a puding, készítsük el a tölteléket. A habtejszínt verjük kemény habbá a porcukorral és a habfixálóval, majd a felét kanalazzuk a csokipudinghoz. Robotgép segítségével keverjük vele krémesre. A habtejszínnel dúsított pudingot öntsük a kekszalapra, egyengessük el rajta.
A maradék habtejszínt öntsük a csokikrém tetejére, spatula segítségével egyengessük el rajta.
A tejcsokit vegyük ki a hűtőből, majd reszeljük a habtejszín tetejére, mindenhova jusson belőle.
A kész pitét fedjük le, tegyük a hűtőbe pár órára, de akár egy éjszakára, hogy összeálljon, szeletelhető legyen.
Fotó: Sági Zsófia/Sóbors