Pufi, légies áfonyás palacsinta: a tészta az írótól lesz ellenállhatatlan
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Vajpuha csirkemell tejfölös szószban: szaftos és omlós lesz a hús
Ropogós
Őszi almáspite-smoothie: mesésen krémes és fűszeres
Mennyei kókuszkrém házilag: tejszínhab helyett is működik
Álompuha krumplinudli gombás szósszal: serpenyőben pirul aranybarnára
Ellenállhatatlan narancsos pöfetegkeksz: egyszerűen készül a finomság
Omlós rántott hús tojás nélkül: kefires pác teszi izgalmassá
Délutáni édes bűnbeesésnek vagy ráérős hétvégi napindítónak is nagyszerű a habos tésztájú, áfonyás pufi palacsinta.
A palacsinta megunhatatlan finomság, egyszerű, mégis annyiféle izgalmas változata van, hogy az év minden egyes napjára jut belőle egy recept. Palacsintából ínycsiklandó desszertek, fő- és előételek kerülhetnek az asztalra, szóval tényleg nem lehet ráunni.
Ha te is az édesszájúak táborát erősíted, akkor próbáld ki a habos tésztájú, picit édes, az áfonyától kellemesen fanyar pufi palacsintákat. A finomság tésztájába író is kerül, amely puha textúrát ad neki, légies pedig a tojásfehérjehabtól lesz, de ott van még a ricotta gazdagsága is. Ugye milyen jól hangzik?
Pufi áfonyás palacsinta
Hozzávalók 4 személyre
- 2 darab tojás
- 30 gramm cukor
- 120 gramm író
- 2 teáskanál vaníliakivonat
- 220 gramm ricotta
- 125 gramm liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- kevés vaj vagy olaj
- 150 gramm áfonya
Elkészítés:
A lisztet és a sütőport keverjük egybe.
A tojásokat válasszuk szét, majd a sárgáját keverjük habosra a cukorral, utána adjuk hozzá az írót, a vaníliakivonatot és a ricottát.
A lágy, szépen kikevert tojássárgás keverékbe szitáljuk bele a lisztes sütőport, keverjük csomómentesre a masszát.
A tojásfehérjéből verjünk kemény habot, utána óvatosan forgassuk a lisztes masszába.
Forró, zsiradékkal kikent serpenyőbe, fagyiadagoló segítségével mérjünk tetszőleges halmot, majd óvatosan szórjunk a tésztára néhány szem áfonyát (tetszőleges mennyiséget, kicsit bele is lehet nyomkodni az ujjaink segítségével a szemeket). Körülbelül 2-3 perc után fordítsuk meg a tésztát egy spatula segítségével, majd szintén 2-3 percig süssük az áfonyás oldalán is a palacsintát.
Fotó: Getty Images