Rántott Snickers, a nyolcmillió kalóriás gyönyör
Rántott Snickers
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Vajpuha csirkemell tejfölös szószban: szaftos és omlós lesz a hús
Ropogós
Fenséges kelt tésztás sütemények: ezekre megéri rászánni az időt
Őszi almáspite-smoothie: mesésen krémes és fűszeres
Mennyei kókuszkrém házilag: tejszínhab helyett is működik
Álompuha krumplinudli gombás szósszal: serpenyőben pirul aranybarnára
Ellenállhatatlan narancsos pöfetegkeksz: egyszerűen készül a finomság
Vannak a világon olyan ennivalók, amelyekre nem is az étel szó illik a legjobban. Ilyen például a rántott Snickers (Mars, Bounty), ami maga a megtestesült hedonizmus. Már magában is elég cukros, csokis és zsíros ahhoz, hogy csak sátoros ünnepekkor merjünk enni belőlük, bő olajban kirántva azonban maga a nyolcmillió kalóriás gyönyör.
Ez a kulináris különlegesség Skóciából származik, 1995-ben a skóciai Chip Bar munkatársai (mai nevén the Carron) találták ki. Hála a médiának, a különleges étek gyorsan terjedt, ma már az USA-ban, Angliában és Új-Zélandon is előszeretettel fogyasztják. Annyira, hogy ha a google-be elkezjük beírni, hogy "deep fried" (rántott) a felajánlott találatok között első három-négyben hozza a Snickerst vagy a Marsot. És kicsivel lemaradva az Oreot. Ja, és persze van rántott Bounty is. Mi maradtunk a legnépszerűbbnél, a Snickersest próbáltuk ki.
A csokikat egy éjszakára tanácsos hűtőszekrénybe tenni, mert ha szobahőmérsékletű csokit mártogatnánk a forró olajba, valószínű szétfolyna. Vigyázat, az sem jó ha a mélyhűtőbe tesszük sütés előtt, mert a túl hideg csoki meg széteshet.
Sok hűhó, de megéri
A bunda természetesen szintén édes a méztől, kisütés után pedig olajban tocsogó. Az sem segít rajta, ha előbb kis darabokra vágjuk. Nem baj, végül úgyis letagadjuk.
Rántott Snickers
Hozzávalók 4 adaghoz
- 0.5 bögre finomliszt
- 0.25 bögre tej
- 1 darab tojás
- 0.5 teáskanál sütőpor
- 1 csipet só
- 2 evőkanál méz
- 4 darab csoki
Elkészítés:
A bunda hozzávalóit egy botmixerrel dolgozzuk össze, ha túl folyós adjunk hozzá még lisztet, ha meg nagyon sűrű, értelemszerűen tejet. Olyasmi állagúnak kell lennie, mint amilyen a nokedli tésztája szaggatás előtt.
Szúrjuk fel a pálcikára a csokoládét (kis darabokra vágva szerintem jobban néz ki mint egyben), mártsuk bele a masszába, és tegyük a forró olajba addig, amíg a bundája aranybarna lesz. Melegen és hidegen is lehet fogyasztani.
Fotó: Shutterstock