
A tökéletes remoulade-mártás receptje: minden rántott étel mellé kitűnő

Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

10 mesés citromos desszert egy csokorba gyűjtve: ezek a kedvenceink
Ropogós

Sajtos, brokkolis egytál sütőben sütve: a tejszíntől krémes

Krémes, házi eperfagyi gép nélkül: álomfinom desszert egyszerűen

Zöldségekkel töltött, omlós csirkemell: így nem szárad ki a hús

Pihe-puha bögrés kakaós süti: igazi filléres finomság

A legfinomabb gyros nyomában: a körút street foodjait csekkoltuk
A francia eredetű remoulade-mártás leginkább tengeri ételekhez illik, de én minden rántott fogás mellé ajánlom.
Remoulade-mártást halas szendvicsben ettem életemben először. A textúrája sokkal izgalmasabb, mint egy sima szószé, hiszen apróra vágott uborka és kapribogyódarabok bújnak meg benne. A kapribogyó nagyon megosztó, a kollégáim körében is egymásnak ellentmondó válaszokat kaptam a rögtönzött közvéleménykutatáskor, így aki nem szereti, nyugodtan hagyja ki belőle.
A remoulade-mártás alapja a majonéz, amelyet többféle fűszerrel tesznek pikánssá, de a benne található apróra darabolt összetevők különböztetik meg leginkább a többi majonézalapú szósztól.
Remoulade-mártás

Hozzávalók 4 adaghoz
- 250 gramm majonéz
- 30 gramm dijoni mustár
- 1 evőkanál füstölt paprika
- 1 evőkanál citromlé (frissen facsart)
- 2 darab ecetes uborka
- 1 evőkanál kapribogyó (opcionális)
- 2 szál újhagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kávéskanál petrezselyem
Elkészítés:
A citromot vágjuk félbe, facsarjunk ki egy evőkanálnyira való levet, a magokat távolítsuk el.
A hagymát, a fokhagymát, az uborkát és a petrezselyemet vágjuk nagyon apróra.
A majonézt keverjük össze a mustárral, citromlével és a fűszerekkel, majd a végén forgassuk bele a hagymákat, uborkát és a kapribogyót.
Fotó: Getty Images