Ropogós répasaláta mézes-mustáros öntettel: könnyed köret az ünnepi húsok mellé

répsali
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A répa sokkal több, mint leveszöldség, ha szeretnéd, sütőben is megsütheted, sütitésztába is keverheted, de könnyed salátát is készíthetsz belőle.

Villámgyors salátareceptet mutatunk, amely a húsvéti asztalon is megállja a helyét, szuper köret lesz főtt sonka mellé, de akár töltött tojáshoz is kínálhatod. A saláta alapja édes répa, amely mellé zöldhagyma és friss petrezselyem kerül, de a lényegi elem a dresszing, mézes-mustáros öntet borítja a zöldségeket. 

Az édes méz és répa ízét a picit csípős dijoni mustár és a citromlé ellensúlyozza, tökéletes lesz az összhatás. A petrezselyem és a zöldhagyma mellé/helyett akár snidlinget is keverhetsz a salátába, nyugodtan alakítsd ízlés szerint.

Répasaláta

répsali2

Hozzávalók 4 adaghoz

Saláta:

  • 4 közepes darab répa
  • 2 darab zöldhagyma
  • 0.5 csokor petrezselyem

Öntet:

  • 2 tk dijoni mustár
  • 1 ek méz
  • 2 ek citromlé
  • 4 ek extraszűz olívaolaj
  • ízlés szerint só, bors
Recept idők

Elkészítés:

A répát pucoljuk meg, reszeljük le nagy lyukú reszelőn.

A zöldhagymát tisztítsuk meg, vágjuk karikákra, a petrezselymet aprítsuk össze.

Egy kis tálban keverjük össze az öntet hozzávalóit.

A zöldségeket tegyük egy tálba, keverjük össze, majd öntsük nyakon a dresszinggel, forgassuk egybe.

Rögtön vagy jól behűtve tálaljuk.

Fotó: Sági Zsófia/Sóbors

Ezt is szeretjük