Ropogós répasaláta mézes-mustáros öntettel: könnyed köret az ünnepi húsok mellé
Cikkek
Birsalmasajt, ahogy a nagyid is csinálta – Kezdőként se fogod elrontani
Krémes, fahéjas sütőtöklekvár: szinte semmi munkával készül
Ropogós
5 perces mézes-mustáros öntet: salátákhoz tökéletes
Mézzel és fahéjjal sült birsalma: krémes lesz a sütőben
Készítsd el a britek híres Yorkshire pudingját: alig valamiből készül
Rumos-gesztenyés palacsinta: a selymes krém mindent visz
Héjában sült tepsis krumpli: sajt pirul a tetejére
A répa sokkal több, mint leveszöldség, ha szeretnéd, sütőben is megsütheted, sütitésztába is keverheted, de könnyed salátát is készíthetsz belőle.
Villámgyors salátareceptet mutatunk, amely a húsvéti asztalon is megállja a helyét, szuper köret lesz főtt sonka mellé, de akár töltött tojáshoz is kínálhatod. A saláta alapja édes répa, amely mellé zöldhagyma és friss petrezselyem kerül, de a lényegi elem a dresszing, mézes-mustáros öntet borítja a zöldségeket.
Az édes méz és répa ízét a picit csípős dijoni mustár és a citromlé ellensúlyozza, tökéletes lesz az összhatás. A petrezselyem és a zöldhagyma mellé/helyett akár snidlinget is keverhetsz a salátába, nyugodtan alakítsd ízlés szerint.
Répasaláta
Hozzávalók 4 adaghoz
Saláta:
- 4 közepes darab répa
- 2 darab zöldhagyma
- 0.5 csokor petrezselyem
Öntet:
- 2 tk dijoni mustár
- 1 ek méz
- 2 ek citromlé
- 4 ek extraszűz olívaolaj
- ízlés szerint só, bors
Elkészítés:
A répát pucoljuk meg, reszeljük le nagy lyukú reszelőn.
A zöldhagymát tisztítsuk meg, vágjuk karikákra, a petrezselymet aprítsuk össze.
Egy kis tálban keverjük össze az öntet hozzávalóit.
A zöldségeket tegyük egy tálba, keverjük össze, majd öntsük nyakon a dresszinggel, forgassuk egybe.
Rögtön vagy jól behűtve tálaljuk.
Fotó: Sági Zsófia/Sóbors