
Kókuszba forgatott energiagolyó pillanatok alatt - A répatorta-rajongók imádni fogják

Cikkek


Eredeti répatorta recept: a legjobb dolog, ami történhet veled és a répával

Brokkolis partifalatok tele fehérjével: egészséges nasi vagy könnyű vacsi
Ropogós

Édesburgonyás curry csicseriborsóval: mogyoró roppan benne

Egyszerű répás-gyömbéres salátaöntet: bármilyen zöldséget feldob

Maradékmentő pirított rizssaláta: tápláló vacsora 20 perc alatt

Csokoládéba mártott, mogyoróvajas keksz: liszt- és cukormentes recept

Krémes, tejszínes-brokkolis csirkemell: isteni ebéd fél órán belül
A datolya energiájától, a répa frissességétől és az illatos fűszerektől lesz tökéletes ez az energiagolyó.
A répa nagyon jól illik a süteményekbe, ha már kóstoltál répatortát, tudod, mennyire szaftossá, puhává tudja tenni. A répatorta egyáltalán nem bonyolult süti, sőt, sütheted muffinként is, akkor még egyszerűbb dolgod van, hiszen csak össze kell keverni mindent.
A répát sütés nélküli süteményekbe is teheted, ilyenek például az energiagolyók, amelyeknek az összetevőiben annyi tápanyag van, hogy akár már egy darab fel tud pörgetni, ha fáradt vagy. Ezeknek a sütés nélküli édességeknek az egyik alapanyaga a datolya, amely úgy teszi édessé a sütiket, hogy közben nem dobja meg olyan durván a vércukorszintet sem. Ebbe az energiagolyóba is került belőle, finom fűszerekkel és más tápláló hozzávalókkal együtt.
Répás energiagolyó

Hozzávalók 20 darabhoz
- 220 gramm datolya (kimagozva)
- 1 szál sárgarépa (közepes)
- 150 gramm dió
- 1 evőkanál chia mag
- 200 gramm kókuszreszelék
- 1 teáskanál fahéj
- 1 csipet szerecsendió (őrölt)
- 1 csipet só
- 1 teáskanál vaníliakivonat
Elkészítés:
A sárgarépát reszeljük le vagy vágjuk egészen apró darabokra. Ha a datolya kicsit szárazabb, áztassuk be vízbe az aprítás előtt. A kókuszreszelék egyharmadát tegyük félre a forgatáshoz.
Az összes hozzávalót tegyük egy aprítógépbe, addig dolgoztassuk a gépet, amíg egy kicsit darabos masszát nem kapunk. Formázzunk belőle golyókat, majd forgassuk őket kókuszreszelékbe.
Tegyük hűtőszekrénybe egy órára, hogy összeérjenek az ízek.
Fotó: Szász Eszter / Sóbors