Répatortafalatok sütés nélkül – Ugyanolyan puha és finom, mint az eredeti
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Aki szereti a répatortát, feltétlen készítse el ezt a sütés nélküli változatot - ezek a kis energiagolyók etetik magukat.
A répatorta igazi tavaszi sütemény, a húsvéti ünnepi asztalon is jól mutat, sőt, sokaknál kötelező eleme. A répa ilyenkor igazán zsenge, édeskés, tökéletes alapanyag a süteményekbe.
Ha mégsem szeretnénk vagy nem tudunk sok időt tölteni a répatorta készítésével, ez a sütés nélküli finomság is tökéletes választás. Répás energiagolyó, datolya édesíti, az íze nagyon hasonlít az eredetire, de nem csak ünnepekre érdemes elkészíteni.
Répatortafalatok
Hozzávalók 8 adaghoz
- 2 szál répa
- 60 gramm datolya (kimagozva)
- 150 gramm dió vagy mogyoró
- 2 teáskanál vaníliakivonat
- 1 kávéskanál só
- 1 teáskanál fahéj
- 0.5 teáskanál gyömbér (őrölt)
- 1 csipet szerecsendió
- 6 evőkanál kókusz- vagy mandulaliszt
- opcionális mazsola
Elkészítés:
Tisztítsuk, hámozzuk meg és nagy lyukú reszelőn reszeljük le a répát, majd tegyük félre.
A datolyákat tegyük aprítógépbe, egészen apróra vágjuk vele össze. Tegyük félre.
A diót (vagy a mogyorót), a vaníliát, a sót és a fűszereket is tegyük az aprítógépbe, és úgy daráljuk meg, hogy kicsit darabos maradjon.
Ezután tegyük vissza a datolyát és a reszelt répát is a gépbe, daráljunk rajta egyet, de vigyázzunk, ne legyen pépes. Tegyünk hozzá 2 evőkanál lisztet, majd daráljuk tovább. 2 evőkanalanként adjuk hozzá a lisztet, míg össze nem áll a massza. Ha jól összeállt, adjuk hozzá a mazsolát vagy más aszalt gyümölcsöt, és még egy utolsót daráljunk rajta.
Fagylaltoskanállal szedjünk ki adagokat a masszából, formáljunk belőlük golyókat, majd tegyük őket sütőpapírra. Ha túl ragacsosnak találjuk a masszát, tegyünk hozzá még lisztet.
Picit hagyjuk őket állni, utána már ehetjük is.
Fotó: Getty Images