
Szaftos répatorta mandulaliszttel dúsítva – Joghurttól selymes

Cikkek


Eredeti répatorta recept: a legjobb dolog, ami történhet veled és a répával

Brokkolis partifalatok tele fehérjével: egészséges nasi vagy könnyű vacsi
Ropogós

Édesburgonyás curry csicseriborsóval: mogyoró roppan benne

Egyszerű répás-gyömbéres salátaöntet: bármilyen zöldséget feldob

Maradékmentő pirított rizssaláta: tápláló vacsora 20 perc alatt

Csokoládéba mártott, mogyoróvajas keksz: liszt- és cukormentes recept

Krémes, tejszínes-brokkolis csirkemell: isteni ebéd fél órán belül
A klasszikus répatorta nagyon szerethető sütemény, de létezik egy még puhább verziója.
A klasszikus répatorta igazi tavaszi sütemény, színes, illatos. Ez a változat sem szenved ezekben hiányt, mégis egy picit más a textúrája, mert a répa nem reszelve, hanem pépesen kerül a tésztájába. De nemcsak ettől lesz puha, hanem a joghurttól is.
Diódarabok helyett mandulaliszttel dúsítjuk, a végeredmény egy pihe-puha, lágy sütemény lesz, ami ráadásul nagyon gyorsan elkészül.
Joghurtos répatorta

Hozzávalók 6 szelethez
- 250 gramm sárgarépa
- 220 gramm liszt
- 150 gramm porcukor
- 125 milliliter natúr joghurt
- 100 gramm mandulaliszt
- 50 milliliter étolaj
- 3 darab tojás
- 1 zacskó sütőpor
Elkészítés:
Tisztítsuk meg alaposan, majd hámozzuk meg a répákat, papírtörlővel itassuk fel róluk a nedvességet. Vágjuk szeletekre, tegyük turmixgépbe, öntsük hozzá az olajat és a joghurtot, majd addig turmixoljuk, amíg egynemű krémes állagot nem kapunk.
Egy tálba üssük bele a tojásokat, adjuk hozzá a cukrot és elektromos habverővel keverjük egészen habosra. Az összeturmixolt répát adjuk a tojásos keverékhez, ismét alaposan keverjük össze. A végén keverjük bele a kétféle lisztet és a sütőport, majd keverjük jól össze a tésztát.
Melegítsük elő a sütőt 170 fokra. Egy csatos tortaformát béleljünk ki sütőpapírral. Öntsük bele a tésztát, süssük körülbelül egy órán át, tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e. A teteje kicsit meg fog barnulni. Ha megsült, szórjuk meg a tetejét porcukorral.
Fotó: Getty Images