Szaftos répatorta mandulaliszttel dúsítva – Joghurttól selymes
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Csábító csokis-narancsos torta: pihe-puha piskótából készül
Kukoricás burgonyagratin: nincsen párja a krumplis fogások között
Retró, baracklekváros piskótatekercs: így biztos, hogy sikerülni fog
Háromsajtos, szaftos csirkemell roppanós zöldségekkel: az új családi kedvenc
A szegfűszeg élettani hatásai: mutatjuk az 5 legfontosabbat
A klasszikus répatorta nagyon szerethető sütemény, de létezik egy még puhább verziója.
A klasszikus répatorta igazi tavaszi sütemény, színes, illatos. Ez a változat sem szenved ezekben hiányt, mégis egy picit más a textúrája, mert a répa nem reszelve, hanem pépesen kerül a tésztájába. De nemcsak ettől lesz puha, hanem a joghurttól is.
Diódarabok helyett mandulaliszttel dúsítjuk, a végeredmény egy pihe-puha, lágy sütemény lesz, ami ráadásul nagyon gyorsan elkészül.
Joghurtos répatorta
Hozzávalók 6 szelethez
- 250 gramm sárgarépa
- 220 gramm liszt
- 150 gramm porcukor
- 125 milliliter natúr joghurt
- 100 gramm mandulaliszt
- 50 milliliter étolaj
- 3 darab tojás
- 1 zacskó sütőpor
Elkészítés:
Tisztítsuk meg alaposan, majd hámozzuk meg a répákat, papírtörlővel itassuk fel róluk a nedvességet. Vágjuk szeletekre, tegyük turmixgépbe, öntsük hozzá az olajat és a joghurtot, majd addig turmixoljuk, amíg egynemű krémes állagot nem kapunk.
Egy tálba üssük bele a tojásokat, adjuk hozzá a cukrot és elektromos habverővel keverjük egészen habosra. Az összeturmixolt répát adjuk a tojásos keverékhez, ismét alaposan keverjük össze. A végén keverjük bele a kétféle lisztet és a sütőport, majd keverjük jól össze a tésztát.
Melegítsük elő a sütőt 170 fokra. Egy csatos tortaformát béleljünk ki sütőpapírral. Öntsük bele a tésztát, süssük körülbelül egy órán át, tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e. A teteje kicsit meg fog barnulni. Ha megsült, szórjuk meg a tetejét porcukorral.
Fotó: Getty Images