![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Retró csokiszalámi pillanatok alatt, sütés nélkül: aszalt gyümölccsel is gazdagíthatod
![csszcover](https://kep.index.hu/1/0/4215/42157/421576/42157644_3217956_c30b3177a5878d041a766573174cff8c_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
A csokiszalámit érdemes egy nappal korábban elkészíteni, tálalás előtt jót tesz az édességnek a hűtőben történő pihenés, így az ízek összeérnek, és sokkal szebben tudod szeletelni.
A sütés nélküli finomság egyszerűen készül, csak egybe kell forgatni az alapanyagokat, kialakítani a formát, majd mehet is a hűtőbe pihenni.
A szuper vendégvárót kezdő konyhatündérek is sikerrel elkészíthetik. Az édesség több ízben készülhet, a leggyakrabban rummal szokás feldobni, de durvára vágott dió-, pisztácia- és manduladarabokkal is ki lehet próbálni. Ha szereted az aszalt gyümölcsöket, akkor azokból is darabolhatsz a masszába, rum helyett pedig vanília vagy narancsvirágvíz is használható.
A szalámi külső ruhájával is lehet játszani, szórd meg ízlés szerint kókuszreszelékkel, darált dióval, porcukorral, de csupaszon is kínálhatod, egy biztos, gyorsan célba veszik a vendégek a finomságot.
Retró csokiszalámi
![csszct](https://kep.index.hu/1/0/4215/42157/421576/42157660_2a3b619d41a1f4914589264675579dce_wm.jpg)
Hozzávalók 6 személyre
- 2 dl víz
- 25 dkg vaj
- 20 dkg cukor
- 10 dkg ét- vagy tejcsokoládé
- 5 dkg kakaópor
- 25 dkg háztartási keksz
- 25 dkg darált keksz
- 30 ml rum
- kókuszreszelék vagy porcukor a szóráshoz
Elkészítés:
A vizet és a vajat melegítsük egybe, amikor a vaj teljesen elolvad, a cukrot, csokit és a kakaót is keverjük hozzá. Várjuk meg, míg a cukor és a csoki is felolvad a forró folyadékban.
A háztartási kekszet ízlés szerint törjük össze, majd forgassuk egybe a csokis keverékkel, darált keksszel és a rummal.
A masszát még melegen terítsük fóliára, majd lehetőleg henger alakban (vagy ahogy sikerül) csomagoljuk be a kekszszalámit, tegyük hűtőbe pár órára vagy egy éjszakára.
Másnap csomagoljuk ki, hagyjuk csupaszon, vagy szórjuk meg kókuszreszelékkel.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!