
Retró csokiszalámi pillanatok alatt, sütés nélkül: aszalt gyümölccsel is gazdagíthatod

A csokiszalámit érdemes egy nappal korábban elkészíteni, tálalás előtt jót tesz az édességnek a hűtőben történő pihenés, így az ízek összeérnek, és sokkal szebben tudod szeletelni.
A sütés nélküli finomság egyszerűen készül, csak egybe kell forgatni az alapanyagokat, kialakítani a formát, majd mehet is a hűtőbe pihenni.
A szuper vendégvárót kezdő konyhatündérek is sikerrel elkészíthetik. Az édesség több ízben készülhet, a leggyakrabban rummal szokás feldobni, de durvára vágott dió-, pisztácia- és manduladarabokkal is ki lehet próbálni. Ha szereted az aszalt gyümölcsöket, akkor azokból is darabolhatsz a masszába, rum helyett pedig vanília vagy narancsvirágvíz is használható.
A szalámi külső ruhájával is lehet játszani, szórd meg ízlés szerint kókuszreszelékkel, darált dióval, porcukorral, de csupaszon is kínálhatod, egy biztos, gyorsan célba veszik a vendégek a finomságot.
Retró csokiszalámi

Hozzávalók 6 személyre
- 2 dl víz
- 25 dkg vaj
- 20 dkg cukor
- 10 dkg ét- vagy tejcsokoládé
- 5 dkg kakaópor
- 25 dkg háztartási keksz
- 25 dkg darált keksz
- 30 ml rum
- kókuszreszelék vagy porcukor a szóráshoz
Elkészítés:
A vizet és a vajat melegítsük egybe, amikor a vaj teljesen elolvad, a cukrot, csokit és a kakaót is keverjük hozzá. Várjuk meg, míg a cukor és a csoki is felolvad a forró folyadékban.
A háztartási kekszet ízlés szerint törjük össze, majd forgassuk egybe a csokis keverékkel, darált keksszel és a rummal.
A masszát még melegen terítsük fóliára, majd lehetőleg henger alakban (vagy ahogy sikerül) csomagoljuk be a kekszszalámit, tegyük hűtőbe pár órára vagy egy éjszakára.
Másnap csomagoljuk ki, hagyjuk csupaszon, vagy szórjuk meg kókuszreszelékkel.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!