Mennyei ribizlis keksz: a finomság tésztája joghurttól lesz omlós
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A pufi kekszérme látványra megtévesztő, mivel nagyon hasonlít a scone-ra, az angolok kedvelt pogácsájára.
A piros gyümölcsök szezonja tombol, mindegy, hogy édesek vagy savanykásak, kötelező őket valamilyen desszertben felhasználni, mert elképesztően finomak.
Szerintem nincs olyan ember a földön, aki ne szeretné a kekszeket, a nassolnivaló végtelen variációban készülhet, otthon is el lehet készíteni. Ha már szóba kerültek a gyümölcsök, akkor ne csak piskótákban és pitékben jusson nekik hely, forgasd őket keksztésztába is. Az édes kekszbe remekül illik például a kicsit savanykásabb ribizli. A keksz készítése közben nem árt az önuralom, mivel a ribizli magában is mennyei, könnyű eltüntetni az asztalról.
A duci keksz jól zárható dobozban napokig megőrzi omlós állagát, ha pedig kipróbálnád töltve, úgy is tökéletes lesz. Használj vanília-, karamell- vagy citromkrémet, de ribizlizselével is isteni, kend meg az egyik érme oldalát krémmel, majd mintha csak linzert készítenél, illeszd össze a másik felével.
Ribizlis keksz
Hozzávalók 30 darabhoz
- 35 dekagramm finomliszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 12 dekagramm ribizli
- 20 dekagramm vaj
- 20 dekagramm porcukor
- 3 darab tojás
- 3 darab tojássárgája
- 1 deciliter natúr joghurt
- 1 darab citrom reszelt héja
Elkészítés:
A ribizlit mossuk meg.
A lisztet forgassuk egybe a sütőporral.
A puha vajat keverjük habosra a porcukorral, utána egyenként keverjük hozzá az egész tojásokat, majd a 3 tojássárgáját, a joghurtot, a citrom reszelt héját és a lisztes sütőport.
A masszát töltsük nyomózsákba, majd sütőpapírral bélelt tepsire nyomjunk dió nagyságú halmokat, végül vizes tenyérrel lapítsuk le a tésztakupacokat.
A tésztahalmokba óvatosan nyomkodjunk bele néhány szem ribizlit, majd 180 fokosra előmelegített sütőben 8-15 perc alatt süssük aranybarnára a kekszeket.
Fotó: Getty Images