![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Omlós pite ricottás krémmel töltve – A nyáron eltett lekvárnak szuper helye lesz benne
![ricottás pite cover](https://kep.index.hu/1/0/3482/34820/348205/34820597_2665231_8e26c0000c2dc28a44648ce446d3817f_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
A pitében az a jó, hogy édes vagy sós töltelékkel is isteni, ráadásul nincs sok munka vele.
A kamrában sorakozó lekvárokat rengeteg süteményhez lehet felhasználni, akár magukban, akár valamilyen töltelékbe belekeverve.
A gyümölcsös ízek nagyon jól harmonizálnak a semlegesebb tejtermékekkel, például a ricottával, együtt pedig krémes és lágy tölteléket eredményeznek. Az omlós pitetésztával együtt pedig tökéletes lesz a harmónia.
Ricottás krémmel töltött pite
![ricottás pite recept](https://kep.index.hu/1/0/3482/34820/348206/34820615_1df0d365b0fe9b97e6ff38b95609f67b_wm.jpg)
Hozzávalók 6 adaghoz
Tészta
- 140 gramm liszt
- 3 evőkanál cukor
- 0.5 kávéskanál sütőpor
- 1 csipet só
- 4 evőkanál vaj (jéghideg)
- 1 darab tojás
Töltelék
- 450 gramm ricotta
- 5 evőkanál cukor
- 4 evőkanál tojás
- 4 evőkanál eperlekvár
Elkészítés:
Tészta:
A tojást verjük fel egy kicsit. A lisztbe keverjük bele a sütőport, a cukrot, a sót és a tojást, majd morzsoljuk bele a jéghideg vajat úgy, hogy ne vegye át a kezünk melegét. Gyors mozdulatokkal gyúrjuk egynemű tésztává, csomagoljuk folpackba, majd tegyük hűtőbe legalább fél órára.
Töltelék:
Egy tálban alacsony fokozaton habosítsuk fel a ricottát, majd óvatosan keverjük bele a cukrot, folytassuk a keverést. A tojásokat fokozatosan adjuk hozzá, várjuk meg, míg mindegyik elkeveredik. A végén forgassuk bele az eperlekvárt.
Melegítsük elő a sütőt 175 fokra.
Egy 22 centiméter átmérőjű piteformát vajazzunk ki, egyengessük bele a pitetésztát. Öntsük rá a ricottás keveréket.
Süssük 40 percig. Hagyjuk kihűlni, majd tegyük hűtőbe fogyasztásig.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!