
Extra puha ricottás mandulatorta - Pár hozzávalóból, liszt nélkül készül

Cikkek


Eredeti répatorta recept: a legjobb dolog, ami történhet veled és a répával

Brokkolis partifalatok tele fehérjével: egészséges nasi vagy könnyű vacsi
Ropogós

Édesburgonyás curry csicseriborsóval: mogyoró roppan benne

Egyszerű répás-gyömbéres salátaöntet: bármilyen zöldséget feldob

Maradékmentő pirított rizssaláta: tápláló vacsora 20 perc alatt

Csokoládéba mártott, mogyoróvajas keksz: liszt- és cukormentes recept

Krémes, tejszínes-brokkolis csirkemell: isteni ebéd fél órán belül
A ricottán kívül biztosan minden van hozzá a kamrában, egyszerű alapanyagokból áll, mégis teljesen más, sokkal lágyabb, mint a liszttel készült változatok.
Nagyon egyszerű, mégis igazán különleges ez a mandulatorta, liszt nélkül, rengeteg ricottával készül, úgyhogy nagyon puha, könnyű, szinte légies a tésztája. A mandula őrölt formában kerül a sütibe, ez az alapja, úgyhogy a tortát gluténérzékenyek is bátran fogyaszthatják.
A tészta krémességéről a ricotta mellett a habtejszín gondoskodik, a tojás pedig a kötőanyag szerepét tölti be a süteményben. Ezekhez még egy kis cukor és sütőpor kerül, másra nincs is szükség, úgyhogy tényleg pár alapanyagból készül, ráadásul a sokak által kedvelt keverem-kavarom technikával. Egyáltalán nem bonyolult vagy időigényes az így készült mandulatorta, mindenkinek bátran ajánljuk.
Ricottás mandulatorta

Hozzávalók 8 szelethez
- 3 darab tojás
- 75 milliliter habtejszín
- 200 gramm mandula
- 250 gramm ricotta
- 150 gramm cukor
- 0.5 evőkanál sütőpor
- tálaláshoz porcukor
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
A mandulát aprítógéppel őröljük porrá. Keverjük össze a sütőporral.
A tojásokat verjük a cukorral habosra. A habtejszínt keverjük össze a ricottával, majd adjuk a tojásos keverékhez. Fokozatosan adjuk hozzá a sütőporos mandulalisztet, keverjük alaposan el, míg csomómentes nem lesz a massza.
Öntsük a tésztát egy kivajazott 23 centiméteres tortaformába, majd 35-40 percig süssük, tűpróbával ellenőrizzük.
Hagyjuk teljesen kihűlni, majd porcukorral megszórva kínáljuk.
Fotó: Getty Images