
Ropogós, aranybarna bundában sült csirkefalat: az írótól lesz még finomabb

Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

Omlós, kevert tésztás epertorta: joghurttól légies és puha
Ropogós

Csodaszép epres, joghurtkrémes süti: puha piskóta az alapja

Egészben sült csirke rozmaringgal: a citromos pác a titka

Isteni csokis keksz New York-i recept szerint: kívül ropog, belül omlik

5 hely, ahova érdemes beülni: Budapest legjobb burgerezőit mutatjuk

Zamatos, citromos tészta spárgával: gyors, tápláló ebéd
A panko morzsától ropogós a bunda, az írótól pedig omlós a hús, próbáld ki az alábbi receptet a megszokott panír helyett.
Nagyon egyszerűen és villámgyorsan készül a bundázott csirkefalat, ráadásul az alább olvasható módszerrel még finomabb lesz. A titok abban rejlik, hogy tojás helyett íróban mártózik meg a hús, a végén pedig nem zsemlemorzsát, hanem ropogós pankós bundát kap.
Ha még puhábbra és ízletesebbre készítenéd a húst - és időd is van rá -, pácold be íróba a sütés előtt minimum 1, maximum 12 órával. Az is jó trükk, ha a lisztbe vagy a morzsába különböző fűszereket keversz, ez lehet chili, fűszerpaprika, de zöldfűszer is.
Ha esetleg nem kapsz panko morzsát, de ropogós végeredményt szeretnél elérni, apróra tört kukoricapelyhet vagy krékert is használhatsz. Ha sütőben készítenéd a húst, 200 fokon süsd a csirkefalatokat 8-10 percig, majd fordítsd meg őket, a másik oldalukat is ugyanennyi ideig pirítsd.
Csirkefalatok

Hozzávalók 4 személyre
- 2 darab csirkemellfilé
- 100 gramm liszt
- 1 teáskanál só
- 0.5 teáskanál fokhagymapor
- 2.5 deciliter író
- 100 gramm panko morzsa
- ízlés szerint bors
- olaj (sütéshez)
Elkészítés:
A csirkemellfilét vágjuk egyforma méretű, falatnyi kockákra.
Egy tányérban keverjük össze a lisztet, a sót , a borsot és a fokhagymaport. Egy másik tálba öntsük ki az írót, a harmadikba pedig szórjuk bele a panko morzsát.
A csirkefalatokat panírozzuk be: dobjuk őket a lisztbe, majd az íróba, végül a morzsába. (Ha ropogósabbra szeretnénk, az első panírozás után ismét dobjuk a csirkefalatokat az íróba, majd a morzsába.)
Egy mélyebb serpenyőben melegítsünk bő olajat. Mikor forró, tegyük bele a csirkefalatokat - több részletben kell majd sütni -, oldalanként 3-4 percig süssük őket. Ha elkészültek, szedjük ki őket egy papírtörlővel bélelt tányérra/tálcára.
Melegen, mártogatóssal kínáljuk őket.
Fotó: Getty Images