Ropogós, aranybarna bundában sült csirkefalat: az írótól lesz még finomabb
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A panko morzsától ropogós a bunda, az írótól pedig omlós a hús, próbáld ki az alábbi receptet a megszokott panír helyett.
Nagyon egyszerűen és villámgyorsan készül a bundázott csirkefalat, ráadásul az alább olvasható módszerrel még finomabb lesz. A titok abban rejlik, hogy tojás helyett íróban mártózik meg a hús, a végén pedig nem zsemlemorzsát, hanem ropogós pankós bundát kap.
Ha még puhábbra és ízletesebbre készítenéd a húst - és időd is van rá -, pácold be íróba a sütés előtt minimum 1, maximum 12 órával. Az is jó trükk, ha a lisztbe vagy a morzsába különböző fűszereket keversz, ez lehet chili, fűszerpaprika, de zöldfűszer is.
Ha esetleg nem kapsz panko morzsát, de ropogós végeredményt szeretnél elérni, apróra tört kukoricapelyhet vagy krékert is használhatsz. Ha sütőben készítenéd a húst, 200 fokon süsd a csirkefalatokat 8-10 percig, majd fordítsd meg őket, a másik oldalukat is ugyanennyi ideig pirítsd.
Csirkefalatok
Hozzávalók 4 személyre
- 2 darab csirkemellfilé
- 100 gramm liszt
- 1 teáskanál só
- 0.5 teáskanál fokhagymapor
- 2.5 deciliter író
- 100 gramm panko morzsa
- ízlés szerint bors
- olaj (sütéshez)
Elkészítés:
A csirkemellfilét vágjuk egyforma méretű, falatnyi kockákra.
Egy tányérban keverjük össze a lisztet, a sót , a borsot és a fokhagymaport. Egy másik tálba öntsük ki az írót, a harmadikba pedig szórjuk bele a panko morzsát.
A csirkefalatokat panírozzuk be: dobjuk őket a lisztbe, majd az íróba, végül a morzsába. (Ha ropogósabbra szeretnénk, az első panírozás után ismét dobjuk a csirkefalatokat az íróba, majd a morzsába.)
Egy mélyebb serpenyőben melegítsünk bő olajat. Mikor forró, tegyük bele a csirkefalatokat - több részletben kell majd sütni -, oldalanként 3-4 percig süssük őket. Ha elkészültek, szedjük ki őket egy papírtörlővel bélelt tányérra/tálcára.
Melegen, mártogatóssal kínáljuk őket.
Fotó: Getty Images