Extra ropogós sült csirkemell – A bundájában kenyérkockák roppannak
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Vajpuha csirkemell tejfölös szószban: szaftos és omlós lesz a hús
Ropogós
Selymes, kávés vajkrémmel töltött macaron: gasztroajándéknak is szuper
Sűrű, zamatos sültkelbimbó-krémleves: tejszíntől selymes
Krémes sós karamell házilag: csupán 4 hozzávalóból készül
Isteni, tartalmas túrós rakott tészta: sok sajt pirul a tetején
Fenséges kelt tésztás sütemények: ezekre megéri rászánni az időt
Azonnal szerelembe estem ezzel a rántott csirkével, pedig azt hittem, már nem tud újat mutatni.
Ez az a rántott csirke, amihez köret sem kell, legfeljebb valamilyen mártogatós, és máris készen van az ebéd vagy a vacsora. Rántottcsirke-fronton nagyon művelt lettem, lévén ez a gyerekeim kedvence, bármi történhet, ezzel az étellel nem tudok hibázni.
Egy kicsi kutakodás után találtam egy olyan receptet, amelyben a húst finoman bepácolom, de a bundája sem hagyományos, zsemlemorzsa helyett kenyérkockákkal borított. A kenyér nyugodtan lehet friss, a héjától kell megszabadítani, majd a belsejét egészen apró kockákra vágni. A tojáson tökéletesen megtapad, majd az olajban ropogósra sül.
Ropogós csirkemell kenyérkockába forgatva
Hozzávalók 4 adaghoz
- 450 gramm csirkemell
- 1 evőkanál balzsamecet
- 1 evőkanál Worcestershire-szósz
- 1 gerezd fokhagyma
- 3 darab tojás
- 6 szelet kenyér (héja nélkül)
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 100 gramm liszt
- sütéshez olaj
Elkészítés:
Vágjuk a csirkét tetszőleges szeletekre, majd tegyük egy tálba. A fokhagymát vágjuk egészen apróra. A héj nélküli kenyérszeleteket kockázzuk fel, mintha krutonokat készítenénk.
Locsoljuk meg a csirkecsíkokat balzsamecettel, Worcestershire-szósszal, keverjük hozzá az apróra vágott fokhagymát, sózzuk, majd üssünk rá egy tojást. Alaposan forgassuk össze.
Egy másik tálba üssük bele a másik két tojást, verjük fel. Egy tányérra szórjunk lisztet, egy másikra pedig tegyük rá a kenyérkockákat. Szokásos panírozási módszerrrel először a lisztbe, aztán a tojásba, majd legvégül a kenyérkockákba forgassuk a húsokat.
Egy serpenyőben forrósítsunk olajat. Süssük a csirkék mindkét oldalát aranybarnára. Frissen tálaljuk.
Fotó: Szász Eszter / Sóbors