
Extra ropogós sült csirkemell – A bundájában kenyérkockák roppannak

Cikkek


Könnyű zöldségfasírt tepsiben sütve: joghurtos mártogatóssal kínáld

Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a nyár kedvence
Ropogós

Egyszerű, házi rukkolás pesto: gyors szósz tésztára vagy pirítósra

Nyári tócsni kukoricával és juhtúróval: egyszerű, mégis mennyei

Jéghideg meggyleves joghurttal: pirított mandulaszeletekkel kínáld

7 ötlet, mit készíts eperből desszert helyett: sósan is isteni

Leveskocka házilag: csak zöldség, semmi adalékanyag
Azonnal szerelembe estem ezzel a rántott csirkével, pedig azt hittem, már nem tud újat mutatni.
Ez az a rántott csirke, amihez köret sem kell, legfeljebb valamilyen mártogatós, és máris készen van az ebéd vagy a vacsora. Rántottcsirke-fronton nagyon művelt lettem, lévén ez a gyerekeim kedvence, bármi történhet, ezzel az étellel nem tudok hibázni.
Egy kicsi kutakodás után találtam egy olyan receptet, amelyben a húst finoman bepácolom, de a bundája sem hagyományos, zsemlemorzsa helyett kenyérkockákkal borított. A kenyér nyugodtan lehet friss, a héjától kell megszabadítani, majd a belsejét egészen apró kockákra vágni. A tojáson tökéletesen megtapad, majd az olajban ropogósra sül.
Ropogós csirkemell kenyérkockába forgatva

Hozzávalók 4 adaghoz
- 450 gramm csirkemell
- 1 evőkanál balzsamecet
- 1 evőkanál Worcestershire-szósz
- 1 gerezd fokhagyma
- 3 darab tojás
- 6 szelet kenyér (héja nélkül)
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 100 gramm liszt
- sütéshez olaj
Elkészítés:
Vágjuk a csirkét tetszőleges szeletekre, majd tegyük egy tálba. A fokhagymát vágjuk egészen apróra. A héj nélküli kenyérszeleteket kockázzuk fel, mintha krutonokat készítenénk.
Locsoljuk meg a csirkecsíkokat balzsamecettel, Worcestershire-szósszal, keverjük hozzá az apróra vágott fokhagymát, sózzuk, majd üssünk rá egy tojást. Alaposan forgassuk össze.
Egy másik tálba üssük bele a másik két tojást, verjük fel. Egy tányérra szórjunk lisztet, egy másikra pedig tegyük rá a kenyérkockákat. Szokásos panírozási módszerrrel először a lisztbe, aztán a tojásba, majd legvégül a kenyérkockákba forgassuk a húsokat.
Egy serpenyőben forrósítsunk olajat. Süssük a csirkék mindkét oldalát aranybarnára. Frissen tálaljuk.
Fotó: Szász Eszter / Sóbors