Gyors, ropogós sajtkrémes csiga – A tésztája is egyszerűen készül
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Ellenállhatatlan narancsos pöfetegkeksz: egyszerűen készül a finomság
Omlós rántott hús tojás nélkül: kefires pác teszi izgalmassá
Csábító csokis-narancsos torta: pihe-puha piskótából készül
Kukoricás burgonyagratin: nincsen párja a krumplis fogások között
Retró, baracklekváros piskótatekercs: így biztos, hogy sikerülni fog
A klasszikus csigaformájú sütemény sós változatban is finom, sok-sok sajttal töltve pedig különösen.
A hétvégi reggelekben az egyik legjobb dolog a frissen sült péksütemény illata. A kakaós, fahéjas és egyéb ízesítésű csigák előkelő helyen állnak a rangsorban, nem nagyon lehet nekik ellenállni. A tésztájuk legtöbbször kelt, de ne félj, viszonylag egyszerűen és gyorsan elkészülnek, a töltelék pedig a fantáziádra van bízva. A fahéjas csiga például tökéletes választás, de készítheted kakaós változatban is. A kelt tésztába a puha túró is nagyon jól illik, érdemes ezt a receptet is kipróbálnod szintén kelt tésztából.
Ha pedig sós ízre vágysz és még keleszteni sincs időd vagy kedved, akkor ezzel az egyszerű recepttel biztosan sikert aratsz - sőt, akár még leveles tésztát is használhatsz. Sajtrajongóknak kötelező megsütniük ezt a csigát, rengeteg reszelt sajt olvad bele. A sajt legyen minél keményebb, a gouda vagy a trappista tökéletes választás. Reggelire tea mellé is eheted, de délután is jó ezeket a kis csigákat ropogtatni.
Sajtkrémes csiga
Hozzávalók 4 adaghoz
Tészta
- 250 gramm liszt
- 0.5 csomag sütőpor
- 125 gramm vaj
- 1 teáskanál só
- 100 milliliter tej
Töltelék
- 125 gramm vaj
- 150 gramm sajt (reszelt)
- 1 kávéskanál só
Elkészítés:
A hozzávalókból gyúrjunk tésztát és felezzük el.
Készítsük el a tölteléket. A sajtot, a puha vajat és a sót keverjük jól össze.
A tészta egyik felét nyújtsuk ki egészen vékony téglalapra. A krém felével kenjük meg, majd a hosszanti oldalától kezdve tekerjük fel. Ismételjük meg ezt a tészta másik felével is. Csomagoljuk be őket folpackba, majd tegyük néhány órára a hűtőszekrénybe.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Vágjunk a tésztarudakból karikákat, majd fektessük őket sütőpapírral bélelt tepsire. Süssük meg 12 perc alatt.
Fotó: Getty Images