
Sajttal és sonkával töltött batyu leveles tésztából: egyszerűen és gyorsan készül

Cikkek


Könnyű zöldségfasírt tepsiben sütve: joghurtos mártogatóssal kínáld

Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a nyár kedvence
Ropogós

Leveskocka házilag: csak zöldség, semmi adalékanyag

Mennyei, nyári fügefagylalt: gép nélkül készül

Gyrostál friss zöldségekkel és házi tzatzikivel: csirkéből gyorsan kész

7 nap, 7 smoothie: frissítő, egészséges és tápláló italok minden napra

Könnyű, nyári mártogatós kovászos uborkából: zöldségek és chips mellé
Akár szendvicsnek, akár sós nassolnivalónak is eheted ezt a leveles tésztából készült finomságot.
Érdemes tartani otthon néhány csomag leveles tésztát, mert gyorsan készíthetsz belőle édes vagy sós ételeket, akár csak nassolni, de reggelinek vagy vacsorának is. Ha édességre vágysz, akkor fahéjas csigát is süthetsz leveles tésztából, ha pedig sósra, akkor ezt a paradicsomos, pizzás csigát, amely a sok sajttól lesz még finomabb.
Az alábbi batyukhoz pedig még a boltba sem kell lemenned, mert sajt és sonka biztos van a hűtődben, ezek a leveles tésztába burkolva olvadnak össze, mint egy melegszendvicsben.
Sajttal, sonkával töltött batyu

Hozzávalók 12 darabhoz
- 1 csomag leveles tészta
- 150 gramm sonka
- 150 gramm félkemény sajt (gouda vagy trappista)
- 1 darab tojássárgája
- 1 teáskanál tej
- 1 csipet só
Elkészítés:
A sajtot és a sonkát kockázzuk fel. A leveles tésztát tekerjük ki, pizzavágóval vágjunk 10-12 egyenlő méretű téglalapot belőle. Mindegyik téglalapba tegyünk a sonkából és a sajtból. A tészták nágy sarkát emeljük fel és a közepén csippentsük össze, hogy egy batyut kapjunk.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Egy kis tálban villával verjük fel a tojássárgáját a tejjel és a sóval. Kenjük meg a batyukat a tojásos keverékkel.
Tegyük a batyukat egy sütőpapírral bélelt tepsire, süssük 20-25 percig, amíg aranybarnák nem lesznek.
Fotó: Getty Images